elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Fira Solidària Les Alqueries 2013

    Aquest dissabte, 22 de Juny, a partir de les 17 h, a la Plaça Major de les Alqueries es celebra la I Fira Solidària organitzada per Sabadacasal i Acció Catòlica i que compta amb la col·laboració de nombroses associacions i col·lectius del poble.

    La idea principal: intercanviar menjar no perible per tota una sèrie de productes cedits per les associacions: manualitats, camisetes, tiquets per a sortejos de pardals i tómbola de productes de la comarca, begudes… Allò que s'ha obtingut serà Donat a Cáritas perquè ho distribuïsca entre les famílies del poble que estiguen passant per dificultats econòmiques. A més, la Fira pretén donar espai per a reflexionar sobre alternatives al model imperant, per la qual cosa es realitzarà conjuntament una fira de bescanvi o trueque (on també es podrà intercanviar amb menjar) i la presentació de l'Ecoxarxa de la Plana Baixa. En la fira també hi haurà espais per a les xiquetes i xiquets, amb un taller de reciclatge i jocs, a més d'una exhibició de les xiquetes de Gimnàstica rítmica del poble.

    La fira solidària és el resultat d'un projecte d'aprenentatge servei (Aps) realitzat per les xiquetes i xiquets de Sabadacasal amb el que es pretén educar en la participació, formant persones compromeses i actives socialment. Sabadacasal és l'activitat educativa en el temps lliure del Casal Jove de les Alqueries per a xiquetes de sis a dotzes anys. És fa els dissabtes, de 11.30 a 13.30 hores durant el curs escolar.

    Per a la seua realització, Sabadacasal s'ha unit a un altre grup infantil i juvenil de temps lliure que existix en la localitat, Acció Catòlica, el grup religiós de Temps Lliure de la parròquia de les Alqueries. Este grup es reunix els dissabtes per la vesprada al local parroquial.

    La programació serà la següent:

    17.00 Inauguració amb les Autoritats i solta de coloms

    Obertura de les parades de les associacions i Fira de Bescanvi (o Trueque) durant tota la vesprada.

    17.15 h Exhibició de les xiquetes de Gimnàsia Rítmica

    Racó Infantil: Taller de reciclatge i zona de jocs.

    18.00 h. Presentació de “Ecoxarxa Plana Baixa”

    Les associacions i col·lectius que participen són: AMPA Pintor Sorolla, Centre Excursionista de les Alqueries, Associació Juvenil Casal SOS, Banc del Temps Borriana- Les Alqueries, Club de Gimnasia Rítmica Pintor Sorolla, Associació Cultural Sant Ramón de les Alqueries, Sociedad Alqueriense de Colombicultura, Asociación Ornitológica alqueriense, Agrupament Escolta de Borriana, Assemblea de Castelló 15-M, Associació de Jubilats i Pensionistas 25 de juny, Nuevas Generaciones del PP de les Alqueries, Grupo “No eres de les Alqueries si no…” Cofradía del Santísimo Cristo de la Clemencia, Asociación de Bolilleras “Pla Redó”, a més de l’Ajuntament de les Alqueries, Casal Jove, Parroquia de Alquerías y Cáritas.

    Subir