Dimecres 25 de Abril de 2018

-Alcoi, Ibi i Ontinyent comencen a desenvolupar el seu Acord Territorial per l’Ocupació :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Empleo -  ibi
13/01/2017 | elperiodic.com  

Alcoi, Ibi i Ontinyent comencen a desenvolupar el seu Acord Territorial per l’Ocupació

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament a La Vall d’Albaida, L’Alcoià i La Foia de Castalla fa els seus primers avanços, amb la contractació de fins a 11 tècnics per a desenvolupar diverses tasques. Aquest pioner acord, que va ser signat el passat mes de novembre pels ajuntaments D’Alcoi, Ibi i Ontinyent així com CC.OO, UGT d’estes tres zones i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL), compta amb l’impuls del SERVEF amb ajudes per import de 290.000 euros, fons amb part dels quals s’ha contractat a estos tècnics que han començat ja a elaborar un diagnòstic socioeconòmic de les comarques i a posar en marxa un projecte experimental d’inserció laboral.

El diagnòstic Territorial s'ha de materialitzar a través d'un Pla d'Acció per a l'elaboració del qual es contemplarà, com a mínim, un estudi de necessitats educatives de les Àrees Funcionals; un mapa comarcal de l'ocupació i la formació; un pla d'orientació vocacional i educativa de les Àrees Funcionals; o la creació i realització de dinàmiques participatives a través de grups de treball, amb els diferents agents implicats.

Quant al projecte experimental d’inserció laboral, es tractarà d’abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada des de les entitats integrants, i fomentant l’empleabilitat de col·lectius vulnerables tenint com a eixos la potenciació de l’empreniment, l’economia social i el desenvolupament local.

Les accions a desenvolupar en les Àrees Funcionals de L’Alcoià - Comtat, La Vall d’Albaida i la Foia de Castalla, inclouran accions individuals (tutories i formació personalitzades, disseny d’itineraris d’inserció); així com treball grupal (tallers d’habilitats, formació en competències transversals i específiques, motivació i foment de l’autoocupació, orientació a l'emprenedoria) i també una part d’avaluació i seguiment, amb l’establiment d’un sistema d’indicadors, la introducció de mesures correctores o l’adaptació d’activitats.

Des dels ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent s’ha coincidit en destacar que amb la posada en marxa de les accions d’aquest acord entre administracions, sindicats i patronals “fem les primeres passes per a abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada, posant en marxa accions que ens servisquen per al manteniment i desenvolupament industrial, comercial i turístic de les nostres comarques, i sobretot per afavorir la creació de llocs de treball, que es el nostre principal objectiu comú”.

 

 

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5


RSS elperiodic.com Ibi
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil