Dimarts 24 de Abril de 2018

-El Govern de Gandia al·legarà davant la Conselleria perquè la residència de majors del Grau siga una realitat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  gandia
05/03/2018 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

El Govern de Gandia al·legarà davant la Conselleria perquè la residència de majors del Grau siga una realitat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El coordinador general d'Urbanisme, Vicent Mascarell; acompanyat per Xavier Ródenas, regidor delegat de Gestió Responsable del Territori i el president de la Junta de Districte del Grau, Miquel Àngel Picornell, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar de sengles comunicacions rebudes per part de la Conselleria d'Habitatge i la Demarcació de carreteres de l'Estat a la Comunitat Valenciana que afecten dos projectes que el govern estava tramitant.

El primer d'ells ha estat la negativa de la Conselleria d'Habitatge al canvi d'usos en una parcel·la de la urbanització de Les Foies per tal d'implantar una residència de majors i centre de dia al Grau. Una infraestructura d'iniciativa privada que preveu una inversió de 5 milions d'euros i que donaria servei a 200 persones en la modalitat de residència i altres 50 en règim de centre de dia, a més de generar 50 llocs de treball directes.

Tal com ha informat Vicent Mascarell, en el cas del Grau, la Conselleria ha declarat incompatible el canvi, ja que la Conselleria considera que no s'ajusta a una part de la Normativa del Pla d'Acció Territorial sobre prevenció de riscos d'inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA).

"No és una notícia positiva però treballarem per buscar una alternativa i al·legarem a la decisió. És una instal·lació necessària, la implantació la podem solucionar amb la introducció de determinades mesures destinades a eliminar el risc d'inundacions". "En el cas del Grau al·legarem i creiem que podrem mantenir la residència a la zona de Les Foies. El projecte que presentarem ho farà compatible".

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell va explicar que "traslladarem a la Conselleria el projecte i al·legarem per aconseguir la instal·lació de la residència al Grau". El regidor ha explicat que "En la mateixa zona ja hi ha altres instal·lacions que funcionen amb normalitat. El problema ha sorgit amb el PATRICOVA, que és posterior a la urbanització de Les Foies. Existixen precedents com el cas del col·legi Anglés del polígon Alcodar que es van solucionar favorablement i esperem que l'interés general del Grau estiga per sobre de l'informe de la Conselleria".

En el segon dels casos, el canvi d'usos de la parcel·la de la Banyosa per possibilitar la instal·lació destinada a albergar la gossera municipal, ha estat denegat per la demarcació de Carreteres, ja que sobre aquests terrenys l'Estat preveu una possible ampliació de la ronda de circumval·lació de la ciutat.

Sobre aquest tema, Xavier Ródenas ha explicat que sobre la decisió de Demarcació de Carreteres no cap recurs per la qual cosa el govern municipal, en previsió d'aquest tipus d'incidències, activarà un "pla b" per possibilitar la instal·lació de la gossera municipal en altres terrenys de propietat municipal. "La instal·lació de la gossera municipal és una prioritat per l'executiu i ja estem treballant en una nova tramitació. Parlarem amb els veïns i el Consell Animalista i proposarem una nova ubicació per explicar tots els detalls als afectats".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil