Dimarts 20 de Març de 2018

-Presentats els resultats de la primera fase d'implementació de l'Estratègia de Promoció i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sanidad y Salud -  gandia
16/02/2018 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Presentats els resultats de la primera fase d'implementació de l'Estratègia de Promoció i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil; i els regidors Nahuel González, Miguel Ángel Picornell i Lydia Morant, han participat aquest matí en una mesa de treball juntament amb el director de Salut Pública, Amancio Peñuelas, i tècnics de l'empresa La Dula, que és l'encarregada de posar en marxa l'estratègia de salut a Gandia, com a part del compromís iniciat per l'Ajuntament de treballar la salut des de totes les polítiques, incloent-hi la participació activa de la ciutadania.

En aquest encontre s'ha presentat l'informe 'Estratègia Promoció i Prevenció de Salut' que està duent a terme l'Ajuntament de Gandia, que està dins de la xarxa de Ciutats Saludables i que complementa altres meses de treball que s'han realitzat amb la ciutadania i els professionals sanitaris.

Tant l'estratègia nacional com l'autonòmica, a les quals l'Ajuntament de Gandia està inscrit, proposen el desenvolupament d'accions destinades a guanyar salut des de tots els àmbits i no solament limitar-se als consultoris mèdics i hospitals, sinó avançar cap a una mirada comunitària que puga fer de Gandia una ciutat cuidadora dels veïns i veïnes que l'habiten. En aquest sentit, tal com marquen les dues estratègies, el primer pas ha estat realitzar un diagnòstic participat de necessitats juntament amb un mapejat d'actius per a la salut, ambdues, eines destinades a identificar allò que hi falta al municipi per guanyar salut i allò de què es disposa per promoure la salut.

Ha estat necessari confeccionar dos espais de treball, un conformat per tècnics i tècniques de les distintes regidories de l'Ajuntament junt amb professionals d'Atenció Primària i del Centre de Salut Pública i un altre conformat per ciutadania a títol individual i pertanyent al teixit associatiu municipal.

A partir del treball fet per aquests dos espais de treball s'ha generat un informe de resultats que servirà per a enllestir un pla d'acció que done resposta a les necessitats més urgents, i que es desenvoluparà en els pròxims mesos. En aquest sentit, el divendres 20 d'abril s'ha organitzat des del Departament de Salut i Polítiques Saludables una jornada d'intercanvi d'experiències a la qual acudiran ponents d'altres comunitats autònomes a explicar com ha estat la seua trajectòria.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
20/03/2018 - Editorial
Volver
18/03/2018 - Chuzos de Punta
Pena de muerte… revisable
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil