Dissabte 21 de Abril de 2018

-Beniarjó rep 72 originals als premis de poesia Senyoriu d'Ausiàs March :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  gandia
08/02/2018 | elperiodic.com  

Beniarjó rep 72 originals als premis de poesia Senyoriu d'Ausiàs March

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Diumenge de matí, en la presentació de la taula redona, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Beniarjó, Joan Francesc Simó, va donar a conèixer el nombre d'obres presentades per a la present edició del Premi de poesia Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó. Setanta-dos han estat els originals presentats, segons ha explicat Simó, repartits d'arreu de l'àrea lingüística: 29, del País Valencià; 33, de Catalunya; 5 de les Illes Balears; i un de l'illa de Sardenya. Han arribat obres, a més, d'altres punts de la geografia espanyola. És, de fet, el major nombre de poemaris presentats mai. El veredicte es donarà a conèixer al llarg del mes d'abril d'enguany, durant la celebració del tradicional lliurament i la programació entorn al premi.

Enguany, va advertir la poeta Teresa Pascual, "la qualitat és molt alta, i no serà senzill". Pascual és, també, membre del jurat del premi i, junt a Vicent Berenguer i Carles Miret, va participar en una taula redona diumenge a la població, per tal d'apropar-se a la incidència que el premi ha tingut en les trajectòries pròpies i de les escriptores i escriptors premiats al llarg de les edicions celebrades. "El premi ha servit, en moltes ocasions, per a donar a conèixer noves veus, per a impulsar; els darrers anys, però, el prestigi del premi anima a presentar-se a gent amb una obra consolidada al darrere". Vicent Berenguer va revalorar "els pasos ferms que s'han donat des dels inicis: amb un jurat que ha estat a l'altura, i amb una nòmina d'escriptores i escriptors amb què construïm part de la nostra literatura, que ja formem part del nostre imaginari". El poeta gandià Carles Miret, a més, va voler posar èmfasi "en el contrast entre les dimensions del municipi i del premi, molt ben considerat en el món de les lletres, cosolidat i amb un jurat que sempre li ha assegurat el prestigi".

La taula redona es va obrir amb unes paraules de record pel poeta i company Manel Marí, que faltà esta mateixa setmana, i amb la lectura d'uns versos seus. Marí havia sigut guardonat el 2003, amb l'obra Deshàbitat i va ser el mantenidor en l'edició de 2017.

La taula redona era el tercer acte del cap de setmana, d'entre les activitats que serveixen per dinamitzar el premi de poesia en esta nova etapa, al llarg de tot l'any. Divendres passat es va inaugurar a la Sala d'Exposicions de Beniarjó l'exposició d'art "Pasqual Boqueta", que es podrà visitar fins al 18 de febrer, en horari de visites de dilluns a dissabte, de 18h a 20.30h, i diumenge, de 12h a 14h. Dissabte, a més,va ser el torn de l'espectacle "Marc Granell, de mà en mà", amb l'actuació de Borja Penalba i Francesc Anyó, i la presència del poeta. Granell, molt vinculat al premi des dels inicis, va voler destacar els lligams que l'uneixen a Beniarjó i la importància del guardó.

Les activitats han estat patrocinades per l'àrea de Cultura de la Diputació de València i per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Beniarjó.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil