Dijous 26 de Abril de 2018

-Es presenta el programa d’activitats del Dia de l’Arbre a Gandia :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Medio Ambiente -  gandia
07/02/2018 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Es presenta el programa d’activitats del Dia de l’Arbre a Gandia

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat per Nieves Santonja, directora del Taller d'ocupació Sendes Urbanes III, han presentat aquest matí el programa d'activitats amb motiu del Dia de l'Arbre. Unes jornades que tindran lloc al llarg del mes de febrer amb tallers, exposicions, col·loquis, documentals, teatre... a més de la plantació popular d'arbres.

Així, el proper diumenge 11 de febrer, a diferents espais de l'Anella Verda de Gandia es realitzarà una gimcana que es completarà si s'aconsegueixen els segells de les cinc caselles corresponents als tallers programats, amb la col·laboració d'Apeif Safor, Voluntariat Creu Roja Gandia o el Taller d'Ocupació. Amb l'objectiu de conèixer els entorns més immediats de la ciutat, aquesta activitat, dirigida a tota la ciutadania, es celebrarà a l'entorn del riur Serpis (parc Ausiàs March, parc Ambrosies i Jardins Joan Pellicer), amb entrades des del Pont de Ferro i des del Mirador del Serpis. En acabar, és celebrarà un esmorzar popular.

Setmana de l'arbre

En col·laboració amb Aguas de Valencia, entre les múltiples activitats que es produiran, destaquen la visita del famós Botànic Cavanilles a les escoles de la ciutat per anunciar la setmana de l'arbre. A partir del 13 de febrer, i durant un mes, romandrà al Teatre Raval l'exposició "Ocells de la Safor", de Jesús Villaplana. S'inaugurarà a les 19.30 h, seguida d'una xerrada-col·loqui: "Muntanyes, boscos i animals de la Safor" amb Jesús Villaplana, Òscar Martí, Dani Muñoz, Vicent Cervera i Miquel Rodilla .

El 15 de febrer es produirà la plantació d'arbres a Santa Anna amb alumnes del programa 'Arbres a l'Aula' i, a les 19 h, la projecció del documental "Serpis de ferro: la via verda Alcoi-Gandia", de Santi Hernández i Matilde Alcaraz, al Teatre Serrano.

Finalment, el dissabte 17 de febrer, a les 10 del matí, hi haurà el taller didàctic "Vine a conèixer els ocells hivernants del Paratge Natural Parpalló-Borrell", al Centre d'Interpretació Parpalló-Borrell (activitat gratuïta). I al Teatre del Raval, a les 17.30 h, es representarà l'obra "La Mona Simona", de la companyia La Sonrisa del Lagarto. Gratuïta per a tots els xiquets/es que presenten el full segellat de la gimcana complerta.

Xavier Ródenas ha convidat tota la ciutadania a participar en aquestes jornades històriques, que es celebren des de fa quaranta anys. "És una festa popular per debatre i difondre el valor de la natura" i ha recordat que "no és tan important plantar arbres com conèixer i estimar realment el nostre entorn natural".

Per la seua banda, Nieves Santonja ha destacat la implicació, més enllà del seu horari, de l'alumnat treballadors/es del Taller d'Ocupació Sendes Urbanes III, que inclou les línies d'educació i interpretació mediambiental, jardineria i obra. "L'educació mediambiental és important per a la gestió dels recursos a les nostra zona. Quan un coneix el seu entorn, valora i cuida més tot el que l'envolta".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil