Dijous 22 de Març de 2018

-Gandia posa en marxa el projecte “HortAescola” :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Agricultura -  gandia
06/02/2018 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Gandia posa en marxa el projecte “HortAescola”

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant i el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, juntament el representant de l'empresa "Sembra", Àlvar Kuehn, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte "HortAescola", que pretén impulsar i fomentar, a través dels horts escolars, valors com el respecte al medi ambient i l'adquisició d'hàbits saludables. "La formació va dirigida als xiquets i les xiquetes perquè se sensibilitzen per les qüestions agrícoles, mediambientals, participen en el procés productiu i incloguen el cultiu de la terra com una part més del seu procés d'aprenentatge", ha explicat Morant.

El projecte HortAescola fomenta l'educació, orientació i la formació, sobretot allò relacionat amb la producció agrícola a escala. "Cobreix una mancança, una petició de les escoles que ens demanen col·laboració en l'hort escolar. El posarem en marxa de febrer fins a final de curs. Després avaluarem l'experiència per decidir si la posem en marxa des del setembre", ha assegurat Ródenas.

L'empresa Sembra, entitat de la Safor (www.lasembra.es) especialitzada serà l'encarregada de dur a terme el projecte, tant en la part de formació, com de planificació, seguiment i assessorament. "Es vol integrar l'horta dins de la programació escolar perquè l'alumnat puga conèixer de primera mà els diferents productes que al llarg de l'any creixen en una horta i així relacionar-ho amb el que mengen diàriament, tant a casa com en els menjadors escolars. I aprenguen els treballs propis d'un hort d'agricultura ecològica", ha comentat Kuehn.

A més, Picornell ha anunciat que l'Ajuntament de Gandia en el seu afany per incentivar constantment el reciclatge i la sostenibilitat, posa a la disposició de les escoles seleccionades, vuit unitats de compostatge, per al reciclatge complet del cicle de l'horta, cedides pel Consorci de Residus, el COR. "Esperem que l'experiència siga tot un èxit".

La selecció de les escoles s'ha fet atenent a l'interès que han demostrat els centres on s'està treballant en l'hort escolar des de fa temps. Les escoles que van a participar en aquest programa es comprometen a treballar almenys durant dos cursos escolars.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
20/03/2018 - Editorial
Volver
18/03/2018 - Chuzos de Punta
Pena de muerte… revisable
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil