Dimarts 20 de Març de 2018

-Gandia consolida a Fitur la seua aposta per la desestacionalització :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Turismo -  gandia
24/01/2018 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Gandia consolida a Fitur la seua aposta per la desestacionalització

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la tècnica responsable de Turisme, Olatz Megía, han comparegut en roda de premsa aquest matí per fer balanç de l'assistència de Gandia a Fitur durant la passada setmana i per explicar les novetats que han sorgit de les diferents reunions mantingudes a la Fira.

En primer lloc, la màxima responsable en matèria de Turisme ha deixat clar que l'edició de 2018 "ha estat una de les millors de Fitur dels últims temps, per tot el que ha representat per al nostre turisme i per l'èxit d'afluència. Milers de persones han vingut a l'estand a interessar-se per Gandia i els tècnics ens asseguren que hem atés més gent que mai". A més, l'impacte de la ciutat ha estat doble pels dos espais en què ha estat present (estand de Comunitat Valenciana i Fitur LGTBI). Gandia ha consolidat en aquest esdeveniment el seu nou model turístic i la seua aposta per la desestacionalització.

Diana Morant ha recordat que durant la passada edició, es van establir les bases del nou model, amb la incorporació del SICTED i l'aposta pels Borja i els Clàssics, i que l'edició de 2018 ha marcat un abans i un després en la manera d'entendre el turisme i la gestió turística.

"Aquest govern està molt satisfet per la feina que hem fet allà, per tots els projectes reals que hem anunciat, per tots els fullets i informació que hem repartit i, en definitiva, per com hem promocionat la nostra ciutat, des de la transparència i l'honestedat" i afegia que "estem molt orgullosos de la feina que s'està fent de la mà del sector turístic i del canvi de model posat en marxa durant la present legislatura. Els visitants ja ens miren d'una altra manera. Ens miren com a una ciutat que ha recuperat la reputació, la decència i el prestigi que en l'última legislatura s'havia perdut amb les burles de Gandia Shore".

Pel que fa a les novetats, l'alcaldessa ha destacat l'impacte que ha tingut la Capitalitat Cultural i la posada en marxa dels projectes del Parc Arqueològic del Castell de Bairén, la Casa dels Escriptors o l'exposició "Memòria de la Modernitat".

També ha valorat molt positivament l'enllaç Gandia-Illes Balears, no només per part dels professionals i visitants sinó per part dels representants de la naviliera. "Com va dir el director comercial de Trasmediterránea, Miguel Pardo, han tingut una fantàstica acollida i no només van a continuar, sinó que tenen molts projectes per a la nostra ciutat, perquè els clients la van valorar com la millor línia de Trasmediterránea".

Iniciatives com el cicle Escena Gandia, el festival Pirata Rock o la Diocesana també van tindre un impacte molt positiu entre les persones que van acudir a l'estand sense oblidar la novetat que per primer any, Gandia va comptar amb un espai propi i un informador turístic a la zona LGTBI . "Ens hem consolidat com una ciutat LGTBIfirendly" va afirmar Morant.

L'alcaldessa també va explicar que durant el showcooking de Fideuà es van repartir 400 racions i que espectacle de "Gandia, Capital Cultural Valenciana" va congregar a centenars de persones a l'escenari central de la Comunitat Valenciana durant la jornada de dissabte.

D'altra banda, l'alcaldessa va fer valdre els bons resultats que la ciutat està obtenint pel que fa a ocupació hotelera, el que està permetent una progressiva desestacionalització de Gandia com a destinació turística. Xifres que van ser avalades durant la Fira per Toni Mayor, president de la patronal hotelera HOSBEC. "Queda molt per fer. Tots els indicadors ens diuen que ho estem fent bé i que estem seguint el camí adequat. En aquest sentit, la col·laboració públic privada és la clau i, com no podia ser d'una altra manera, l'empresa privada també està en molts projectes que hem presentat a FITUR. Per això, vull reiterar el meu agraïment a tots els empresaris que dia a dia aixequen les persianes dels seus comerços i que de veritat es creuen que la desestacionalització és possible".

Pel que fa a les reunions mantingudes, l'alcaldessa va explicar que s'han mantingut trobades amb una vintena d'operadors turístics, agències de viatge i clubs de producte. Trasmediterranea; Lastminute; Minube; TravelGuau; el club de producte de Turisme Familiar (avalat per Segitur); Avanza; el consultor gastronòmic Iñaki Gaztelumendi; el consultor cultural Antoni Nicolau; una agència Moldava interessada a dur a Gandia turisme rus; també, amb una empresa de telecomunicacions que podria millorar les infraestructures de comunicacions en els hotels de la platja a més d'Europlayas i una empresa de turisme experiencial interessada a crear Producte Turístic a Gandia i començar a comercialitzar-lo.

En aquest punt Morant ha explicat que després de mantenir reunions amb operadors digitals i el president de l'Associació Hotelera de la ciutat, s'organitzarà una altra reunió a Gandia per decidir a través de quines plataformes es treballarà d'una manera decidida en la promoció on line i digital de la destinació utilitzant els coneguts com Big Data. "Aquest any, el pressupost de Turisme comptarà amb una partida específica per crear contingut al voltant dels recursos de Gandia i poder-los promocionar a través de plataformes on line de venda de producte turístic. Una iniciativa en què col·laborarem amb les empreses i que és la primera vegada que s'aplicarà a la nostra ciutat".

Per la seua banda, Olatz Megía va explicar que la totalitat del material de promoció que es va dur a la fira es va esgotar durant aquesta. Es van repartir més de 6.500 fullets més d'esgotar els més de 1.000 calendaris de la ciutat. La tècnica de Turisme va incidir en la importància de l'augment de la difusió gràcies a l'estand LGTBI instal·lat a la fira el que va revertir en duplicar l'impacte promocional. Pel que fa al turisme LGTBI, Megía va anunciar que s'està treballant en un mapa amb l'oferta d'establiments LGTBIfriendly que editarà l'Agència Valenciana de Turisme amb l'oferta específica i que ja hi ha establiments que s'han interessat per aquesta nova via per atreure visitants. A més, de cara a properes fires, hi haurà fullets amb una oferta específica LGTBI fruit del treball amb el departament de Diversitat de l'Ajuntament de Gandia.

Resposta al Partit Popular

Finalment, l'alcaldessa de Gandia ha criticat la valoració realitzada dilluns passat per part del Partit Popular. "Lamente que el PP continue mentint, embrutant la imatge de la ciutat, menyspreant la cultura i intentant torpedinar la gestió que està realitzant el govern, en companyia del sector, amb molta feina i esforç. El PP va contra corrent en el turisme. Va contra corrent dels empresaris turístics, de les patronals. S'han quedat sols, ancorats en un model passat". "Mentre que els experts ens feliciten per capitanejar el nou model de turisme, per liderar la desestacionalització i per aconseguir molt bones dades d'ocupació, fins i tot, els millors de la Comunitat Valenciana, el PP treu imatges d'hotels tancats, diu que no ha vist la platja de Gandia a l'estand de Fitur i afirma que a la platja no pots fer-te ni un café. Un insult a aquests establiments, els seus propietaris i els seus treballadors. Un flac favor fan als negocis que es dediquen al turisme dient-li al món mentides com que a la platja de Gandia no es pot anar a fer un café o que està bruta. La Mesa de Turisme ja els va dir, i va demanar que deixaren de parlar malament de la ciutat, però no han fet cas".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil