Dimecres 21 de Febrer de 2018

-El pla estival de reciclatge d'Ecovidrio s'incrementa un 11% el reciclatge de vidre respecte a l'any passat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Medio Ambiente -  gandia
08/11/2017 | elperiodic.com  

El pla estival de reciclatge d'Ecovidrio s'incrementa un 11% el reciclatge de vidre respecte a l'any passat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El pla integral de reciclatge a l'estiu d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Gandia ha aconseguit reciclar 468 tones de vidre durant l'estiu, l'11% més que en el mateix període de l'any anterior.

Gandia ha rebut el guardó 'Iglú Verd' per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Ecovidrio ha incrementat l'abast i la dimensió del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que perseguix sensibilitzar l'hostaleria i incrementar les dades de reciclatge de vidre durant els mesos d'estiu. En aquesta edició, un total de 167 establiments hostalers de Gandia han col·laborat amb l'entitat, una xifra important donat la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Els resultats obtinguts s'han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Gandia i la dotació de mitjans per part d'Ecovidrio. Amb l'objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, s'han lliurat 84 cubs adaptats a les necessitats dels professionals hostalers i s'ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l'augment de l'activitat en aquest sector.

El pla integral ha comptat amb la participació de 80 municipis costaners de tot el país i més de 6.300 establiments hostalers. La campanya ha aconseguit reciclar en total més de 27.900 tones d'envasos de vidre, que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 4.500 cotxes.

Hostaleria sostenible

Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d'una classe magistral amb Ángel León, al seu restaurant Aponiente guardonat amb dues estrelles Michelin. Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar si han resultat guardonats en la pàgina web de la iniciativa www.tomanotareciclavidrio.es amb packs experiència, entre altres premis.

Ángel León, conegut com a 'Xef del Mar' i impulsor de la sostenibilitat en l'alta cuina amb iniciatives com el reciclatge de peixos descart, ha estat l'ambaixador de la campanya ''Toma nota, recicla vidrio' El xef ha creat un gelat marí sostenible i ha fet una crida a ciutadans i professionals de l'hostaleria per animar-los a reciclar vidre en aquesta època.

Dades de reciclatge de vidre a Gandia

Segons les últimes xifres relatives a 2016, els ciutadans de Gandia van reciclar un total d'1.117.721 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 14,9 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Gandia se situa amb una mitjana de 230 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 325 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil