Diumenge 18 de Febrer de 2018

-Gandia acull la Setmana de la Ciència :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Ciencia y Tecnología -  gandia
03/11/2017 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Gandia acull la Setmana de la Ciència

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Casa de la Marquesa acollirà del 6 al 10 de novembre la Setmana de la Ciència de Gandia. Una iniciativa que enguany ha estat organitzada pel CEIC Alfons el Vell, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València des del seu campus de Gandia i que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'activitat venia desenvolupant-se durant els últims tretze anys al Campus però aquest any es trasllada a la nostra ciutat.

En la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment científic han participat el regidor de Cultura, Joan Muñoz; Emili Aura, director del Centre Internacional de la UV a Gandia; Lluís Miret, director del CEIC Alfons el Vell; i Josep Àngel Más, en representació del Campus de Gandia de la UPV.

Durant la roda de premsa, tots els participants han coincidit en la importància de la col·laboració que s'ha dut a terme entre tots els estaments que ha conclòs amb la presentació d'un programa "molt potent i amb ponents de luxe" tal com va afirmar Joan Muñoz qui afegia que "és una activitat il·lusionant, sobretot per als escolars encara que confiem que el públic en general assistisca".

Lluís Miret, va destacar que "per primera vegada portem la setmana de la Ciència a la ciutat i gràcies a la col·laboració hem aconseguit un programa potent. De moment, ja tenim confirmada la presència de 900 estudiants de primària, secundària i batxillerat encara esperem arribar a un nombre de 1.200 participants entre les activitats de matí i vesprada".

Les activitats del matí estan enfocades al públic escolar i durant les vesprades, s'han organitzat activitats complementàries com conferències que abordaran temes com el canvi climàtic, els viatges espacials, física quàntica, matemàtiques més d'un café científic que tindrà lloc al restaurant Visconti dijous.

Per la seua banda, Josep Àngel Más fer valdre aquesta primera edició conjunta. "Les jornades són una plataforma cultural i educativa de primer nivell. Els ponents són professors universitaris i científics reconeguts, és un luxe de programació. Des del Campus hem treballat des de totes les nostres àrees per fer-ho possible".

Emili Aura va recordar que la Universitat de València porta anys organitzant una iniciativa semblant a Burjassot i ha explicat que "per a nosaltres és una satisfacció poder participar en aquesta activitat. Tenim un gran component científic i en aquesta edició hem pogut aportar algunes qüestions i temàtiques molt interessants per al públic al qual va dirigit. Els assistents podran gaudir d'aquestes experiències no només per la qualitat dels ponents sinó per la seva capacitat didàctica".

Aura va voler destacar entre les activitats l'exposició "Quina gran idea senyor Darwin" que fa un recorregut pel significat de l'evolució des de l'origen de la vida fins als reptes actuals de la societat.

Per acabar, Joan Muñoz va felicitar a tots els organitzadors i ha recordat que el Ministeri d'Indústria va nomenar l'any passat a Gandia com a integrant de la xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida
09/02/2018 - La Palestra
Trabajamos por la cultura
12/02/2018 - Chuzos de Punta
Extremistas y “extremistos”
12/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
No con mi silencio / Las libertades con la marcha atrás puesta
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil