Dissabte 16 de Desembre de 2017

-L'Ajuntament de Gandia implanta un nou abonament per als pàrquings municipals :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Economía y Negocio -  gandia
27/09/2017 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

L'Ajuntament de Gandia implanta un nou abonament per als pàrquings municipals

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El coordinador general d'Economia i Hisenda i responsable dels pàrquings municipals, Salvador Gregori; la vicealcaldessa de la ciutat, Lorena Milvaques; i l'edil de Ciutadans, Ciro Palmer, han comparegut en roda de premsa per informar del resultat del primer any d'explotació del pàrquing del Prado i de la posada en marxa d'un nou abonament.

Salvador Gregori, ha resumit les dades positives des que l'actual executiu va començar a aplicar el nou sistema de preus i abonaments. D'aquesta manera, el flux de rotació s'ha incrementat un 27,9% passant dels 123.199 usuaris a 157.585, mentre que els abonats van ascendir a un total de 400 (nombre màxim de vehicles possible contemplat) el que suposa un increment del 212%. Una altra dada que ha destacat Gregori és que la facturació ha ascendit a un total de 420.776,88 €, un 21,4% més que en l'anterior període. "Són xifres molt bones que ens permeten pagar l'espai sense que això supose una càrrega per a la ciutadania. Hem recuperat una infraestructura pública que era deficitària i l'hem convertit en una eina més per facilitar l'accés als comerços del centre de la ciutat".

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha explicat que després de l'aprovació en el passat plenari s'ha posat en marxa un nou tipus d'abonament per satisfer les propostes que han fet arribar diferents col·lectius, comerciants i entitats. "El pla d'ajust ens va obligar a retirar la mitja hora gratuïta que possibilitava que molts pares pogueren utilitzar l'espai per deixar o recollir els nens a les escoles o realitzar gestions ràpides al centre".

D'aquesta manera, s'han establert abonaments de mitja hora de caràcter trimestral (20 €) o semestral (35 €), de tal manera que per dia l'usuari pagarà 0,22 € pel de tres mesos i 0,20 € pel de sis mesos. Aquest abonament permetrà que l'usuari puga accedir als pàrquings diverses vegades al dia, sempre que l'espai de temps que utilitze la plaça no siga major de 30 minuts. "Són trams de 30 minuts que podran utilitzar diverses vegades en una jornada. D'aquesta manera, permetem que els pares i mares puguen deixar els seus fills en els centres escolars i més descongestionem la ciutat a aquestes hores, evitant així cues i estacionaments no autoritzats. Ja hi ha centres educatius que estan transmetent als pares la iniciativa i tenim constància que ha estat molt ben rebuda de la mateixa manera que al Consell de Comerç" va declarar Milvaques.

Finalment, Ciro Palmer, s'ha mostrat satisfet pels resultats i ha afirmat que "és una mesura que sol·licitem des del minut un de la legislatura perquè ho véiem necessari. Es tractava de solucionar una situació deficitària. Ara els pàrquings estan plens, s'ha reduït el trànsit rodat al centre i el comerç i l'hostaleria s'han vist beneficiats. Seguirem estudiant com funcionen els abonaments que ara tenim i estudiarem si podem implantar alguna altra alternativa com un abonament per hores".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
14/12/2017 - Piedras vivas
Luces de Adviento
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
13/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
El turismo del independentismo catalán
08/12/2017 - Columna de Michel
¿Globalización o nacionalismos?
07/12/2017 - Camins de l´Alcora
Al rescate de mi viejo Belén
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil