Dijous 19 de Abril de 2018

-XXVIII Plenari infantil d’Educació Viària :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  gandia
21/09/2017 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

XXVIII Plenari infantil d’Educació Viària

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Gandia ha celebrat este matí el Plenari d’Educació Viària i Educació per la Salut de Xiquets i Xiquetes amb la participació de vora 150 persones, entre alumnat i professorat de 16 col·legis de la ciutat. Estos centres educatius han estat seleccionats per les redaccions premiades de 23 xiquets i xiquetes en una activitat organitzada per l’Ajuntament de Gandia dins de la Setmana de la Mobilitat i en la qual també han assistit les coordinadores de Seguretat Viària de la DGT de València, Inés Reig i Amparo Doménech i representants de la corporació municipal.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha cedit la presidència del plenari a l’alumna Alejandra Escrivá, del col·legi Carmelites, qui ha guanyat el primer premi per la seua redacció. El segon premi ha sigut per a Aitana García, d’Abad Sola; i el tercer, per a Meritxell Huguet, de Cervantes.

L’alumnat, en els seus textos, ha fet referència a allò que farien si foren alcaldes o alcaldesses. Han proposat aspectes molt interessants com ara la reducció de l’ús de vehicles; una ciutat més accessible; ajudar als més necessitats; la construcció de més centres de salut i de més col·legis; més parcs; programes per a la millora de l’alimentació, més espais esportius; i promoure el reciclatge per a tenir cura del medi ambient.

L’alcaldessa de Gandia ha destacat la qualitat de les redaccions, però sobretot els valors dels xiquets i les xiquetes, els quals volen una ciutat on totes les persones tinguen els mateixos drets, on tots siguen feliços. Els escolars també han mostrat la seua preocupació per la pobresa, per la contaminació, per l’accessibilitat, per la violència de gènere i per la gent que està en l’atur. “Si no tenim valors, no podrem construir els nostres objectius”. Estes, -ha indicat l’alcaldessa-, no són idees infantils. “Tant de bo totes les persones tinguen eixos valors per a la presa de decisions”, ha comentat Morant.

En este sentit, l’alcaldessa ha posat com a exemple a Reme Lloret, Filla Predilecta de Gandia, qui també hi era al plenari, pel seu afany a ajudar la gent més necessitada donant-li menjar a més de 100 persones al dia.

Per últim, Morant ha indicat que Gandia és una ciutat meravellosa, és Ciutat de la Infantessa, és Ciutat Educadora, és Ciutat Saludable, acollidora, turística, Ciutat de la Ciència i la Innovació, i ara també Capital Cultural Valenciana. Morant ha conclòs que la millora de Gandia, amb estos xiquets amb valors, està garantida.

 

a

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil