Dijous 26 de Abril de 2018

-Gandia celebra la primera Junta de Seguretat exclusiva per abordar el dispositiu especial de Fira i Festes :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  gandia
19/09/2017 | elperiodic.com  /  : Àlex Oltra 

Gandia celebra la primera Junta de Seguretat exclusiva per abordar el dispositiu especial de Fira i Festes

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Gandia ha acollit aquest matí la Junta Local de Seguretat extraordinària on s'ha abordat el Dispositiu especial per a la Fira i Festes de Gandia i que ha estat presidit per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Una Junta de Seguretat exclusiva convocada fa dues setmanes per abordar la Fira i que s'ha celebrat per primera vegada a la nostra ciutat avançant-se a les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La reunió ha comptat amb la participació del subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Vicente Herrera; la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez; el cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta; el comissari de la Policia Nacional a Gandia, Ángel Alcázar, el Capità de la Guàrdia Civil a Gandia, Pedro Monleón; el cap del Parc de Bombers de Gandia, Álvaro Tur; a més de Membres de Protecció Civil, Creu Roja i personal tècnic del departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, responsable de l'Organització de la Fira i Festes.

Després de la reunió, Diana Morant ha explicat que "seguint les recomanacions de la FEMP, també han participat Creu Roja, Protecció Civil a més de les àrees municipals afectades com Cultura i Benestar Social. Es tracta que en cas d'un incident tinguem tot el protocol cobert d'actuació de manera automàtica. Hem augmentat el grau de protocol·lització i preparació de tot el dispositiu. Respecte a altres anys, el dispositiu ha augmentat i es reforçarà el tema dels accessos al centre de la ciutat per tal de garantir la seguretat de totes les persones que participen de la Fira".

Per la seua banda, Àngels Pérez, va declarar que "hem reforçat el nombre d'agents tant de la Policia Local com de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Hui hem organitzat tot el protocol d'actuació per reforçar determinats punts de la ciutat. Comptarem amb més mesures impeditives per reforçar el centre tal com aconsella el Ministeri de l'Interior".

Finalment, Marc Cuesta ha explicat que el dispositiu estarà format per prop de 600 persones.

La Policia Local comptarà amb 220 efectius de divendres a dilluns repartits entorns de matí, vesprada i nit. En el torn de vesprada es comptarà amb els segways, i a les nits amb els quads, que permeten una major mobilitat, alhora que ajuden a una ràpida localització dels agents en cas de necessitat.

Per la seua banda, prop de 200 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil també realitzaran les seues tasques en els diferents torns.

Pel que fa a Protecció Civil, disposarà de 50 efectius que es distribuiran en 8 persones que facilitaran informació a la carpa i 42 persones que col·laboraran en actes diversos.
Creu Roja comptarà amb 50 voluntaris i tres ambulàncies més de comptar com en anys anteriors amb la instal·lació d'una posta sanitària al part exterior del recinte firal a les hores de més afluència de personal i en les actuacions cada nit.

Pel que fa a la seguretat privada, seran 54 efectius les que s'encarregaran de controlar l'interior del recinte firal, sent recolzats en tot moment per patrulles de Policia Local.

A partir del dia 28/09 a les 22 hores i fins a les 08 del dia 03/10, quedaran els accessos al centre tancats per la qual cosa es prega l'ús de les zones alternatives d'estacionament, tant els pàrquings subterranis com les zones habilitades. Pel que fa a la càrrega i descàrrega, els transportistes hauran d'utilitzar les zones habilitades de càrrega i descàrrega, que es troben a les rodalies de la zona centre. També s'ha habilitat una zona alternativa a l'avinguda d'Alacant per a facilitar aquestes tasques. Tota aquesta informació serà ampliada en una propera roda de premsa on s'informarà dels detalls concrets.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M

RSS elperiodic.com Gandia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil