elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alcaldessa de Gandia obri les I Jornades del Cefire científic, tecnològic i matemàtic de la Comunitat Valenciana

L’alcaldessa de Gandia obri les I Jornades del Cefire científic, tecnològic i matemàtic de la Comunitat Valenciana
    MÉS FOTOS
    L’alcaldessa de Gandia obri les I Jornades del Cefire científic, tecnològic i matemàtic de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
    L’alcaldessa de Gandia obri les I Jornades del Cefire científic, tecnològic i matemàtic de la Comunitat Valenciana - (foto 3)

    L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assistit este matí a les I Jornades CTEM (Cefire específic de l’àmbit científic, tecnològic i matemàtic de la Comunitat Valenciana), que organitzen la Universitat de València i el CTEM a la Casa de la Marquesa de Gandia sota el lema ‘Ensenyar és cultivar la Ciència del demà’.

    A l’acte han acudit el cap de Servei de Formació del Professorat, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Pedro Sigler; el Vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, de la Universitat de València, Ramón López; el Director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, Emili Aura, i representants del Cefire, entre d’altres.

    Durant dos dies, al voltant de 150 docents de tots els nivells educatius dels àmbits científic, tecnològic i matemàtic reflexionaran sobre com convertir els estudiants en éssers innovadors, creatius i crítics, capaços d’entendre i d’afrontar els problemes cientificotecnològics de la nostra societat.

    Això significa que, segons va dir Morant, durant estos dos dies, Gandia esdevindrà un espai fabulós, on els professors participants tractaran d’obtindre les ferramentes necessàries per fer dels nostres joves uns individus que gaudisquen de la ciència i la tecnologia. “I, per què no, per a inculcar-los el cuquet perquè vulguen ser científics i científiques el dia de demà”.

    L’alcaldessa ha assenyalat que és un honor que la ciutat aculla jornades d’este tipus perquè “tot allò que tinga a veure amb l’educació, la innovació, la ciència i la tecnologia és, per al govern que represente, un tema prioritari”.

    A Gandia, ha afegit, “apostem i defensem l’ensenyament públic, gratuït, democràtic, inclusiu, laic, coeducador i valencià; que conjugue la qualitat i l’equitat, de manera científica i crítica, i que ajude al desenvolupament general de tot l’alumnat de qualsevol etapa educativa”.

    Morant, al seu parlament, ha recordat que l’any passat la ciutat va rebre la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, un reconeixement que atorga el Ministeri d’Economia i Competitivitat del Govern d’Espanya.

    Factors com el potencial de les universitats; el vast teixit empresarial; l’afany per la innovació i la investigació; el Pla d’Administració Electrònica i Modernització; les iniciatives en relació amb la Destinació Turística Intel·ligent i els projectes d'Eficiència Energètica en marxa, van dur el Ministeri a incloure Gandia dins de la Xarxa Innpulso.

    “Som d’aquest circuit perquè tenim clar que Gandia sempre apostarà per la ciència i per l’educació en ciència”, ha assenyalat Morant.

    Per últim, Morant ha donat als professors el seu suport en la seua reivindicació per una divulgació millor en ciències, tecnologia i matemàtiques.

    Pujar