elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la VI Fira del Motor Gandia, del 5 al 7 de maig

    La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, acompanyada del president de l'Associació de concessionaris de la Fira del Motor, Víctor Moll i el president de Motoracing Gandia, Toni Pérez, ha presentat la VI edició de la Fira del Motor de Gandia, que es desenvoluparà del 5 al 7 de maig pels carrers i places del Centre Històric i el Raval.

    Una edició que ja ha tancat la participació de 24 empreses en total:  5 de motos (2 més que en 2016) i 19 de cotxes. Això suposa un total de 42 marques (se n'incorporen dues que no estaven l'any passat) i més de 30 expositors. Algunes de les marques presentaran en primicia nous models de vehicles.

    El criteri que se sol aplicar a la distribució d'empreses i marques sobre el plànol sol ser el de continuïtat: la gent recorda amb facilitat d'un any a un altre on està cada marca de cotxes, i així premiem la constància en la participació en la Fira del Motor de Gandia.

    "El sector de les dos rodes continua apostant per la Fira i, per segon anu, tornarem a estar ubicats a la plaça Major amb moltes activitats i sorpreses que anunciarem la pròxima setmana", ha apuntat Pérez.
    L'evolució de les vendes de cotxes i motos en les darreres edicions de la Fira del Motor ha estat aquesta (dades de les enquestes fetes a les empreses passats uns dies després de la Fira, perquè hi ha algunes operacions que es tanquen més tard).

    ANY 2015: 246 cotxes +  96 motos = 342 operacions totals tancades després de la Fira.
    ANY 2016: 293 cotxes + 135 motos = 428 operacions totals tancades després de la Fira
    ANY 2017: les expectatives de mercat són bones, segons les associacions representatives del sector automoció a nivell Espanya s'han venut aproximadament un 8% més de cotxes el primer trimestre, de manera que ens agradaria acostar-nos a la xifra de les 500 unitats venudes en total en aquesta edició.

    "Tot i que podem superar la xifra, volem ser cautelosos i preveure un augment del 10% respecte a l'any passat", ha assegurat Moll. El valor de les vendes va suposar aproximadament 5 milions d'euros en 2015, 6 milions d'euros en 2016.

    "Sabem que suposa un trasbals per al Centre Històric i una part del Raval, que queden saturats durant tres dies, però l'impacte econòmic ho compensa. I més si pensem que un 25% dels compradors de cotxes venen de fora de la comarca, la qual cosa reforça el lloc que ocupa Gandia en l'estructura regional dels concessionaris de cotxes. El sector de l'automòbil ocupa al voltant d'un miler de persones a la Safor i la Fira contribueix a mantenir-lo després d'alguns anys complicats durant la crisi econòmica i creditícia. També cal tindre en compte l'impacte econòmic indirecte sobre l'hostaleria, el comerç i la imatge turística de Gandia que suposa la visita de milers de persones durant els tres dies", ha destacat Izquierdo.

    Considerant que cada any que passa l'aportació municipal al desenvolupament de la Fira és menor perquè les empreses fan l'esforç econòmic de fer-la sostenible (paguen 900 euros per cada stand), aquesta és l'acció comercial promoguda per l'Ajuntament amb un major retorn de la inversió. A partir de les xifres de l'any anterior, la diferència entre les despeses d'organització i el que s'ingressa per part de les empreses participants i ajudes provinents de la Generalitat Valenciana no supera els 10.000 euros.

    La pròxima setmana s'anunciarà la programació d'activitats complementàries previstes, així com el dispositiu especial de trànsit i seguretat. Izquierdo ha apuntant que el Jardí de la Marquesa es convertirà en una gran zona infantil, tot i que no ha volgut revelar més detalls.

    Pujar