elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nombre d'abonats al pàrquing del Prado s'incrementa un 200% respecte a 2016

El nombre d'abonats al pàrquing del Prado s'incrementa un 200% respecte a 2016
    MÉS FOTOS
    El nombre d'abonats al pàrquing del Prado s'incrementa un 200% respecte a 2016 - (foto 2)

    Alicia Izquierdo, regidora de Polítiques Econòmiques i d'Innovació; Salvador Gregori, director general d'Economia i Hisenda; i Ciro Palmer, regidor de Ciutadans, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar de les dades més que positives que ha tingut la nova gestió municipal del pàrquing del Prado.

    El govern de Gandia es va veure obligat a reprendre l'explotació de la instal·lació després d'una sentència judicial que obligava el consistori a adquirir el pàrquing causa dels impagaments durant la passada legislatura amb el PP al govern. Després de l'adquisició, es va posar en marxa una nova tarifa de preus que facilitava la rotació i els abonaments per tal d'augmentar l'accés de la ciutadania a la zona i dinamitzar d'aquesta manera el comerç i la restauració del Centre Històric-Raval.

    Alícia Izquierdo ha declarat que "estem sorpresos tot i que era una notícia que esperàvem. Les xifres són molt positives. Apostarem per enfocar-ho com un servei públic que pogués dinamitzar el sector comercial i hostaler. L'èxit ha estat tal que hem de limitar els abonaments al pàrquing del Prado perquè no podem donar més. Estem fregant els 400 del total de 600 places disponibles i cal que hi haja rotació per continuar facilitant l'accés a la zona".

    "Era una de les nostres reivindicacions com a partit i ens mostrem satisfets. Sempre vam defensar la baixada de tarifes perquè augmentarien els abonaments i la rotació. A la vista de les xifres veiem que no ens hem equivocat i ara hem d'aconseguir el mateix model amb el del Serpis, el que ens permetrà disposar de més de 1.000 places que seran molt positives per a l'economia de la ciutat en general i la del centre Històric-raval en particular" va declarar Ciro Palmer.

    Salvador Gregori va recordar que durant la present legislatura s'han desbloquejat temes com l'accés del polígon Benieto, el PAI de les Foies, la zona d'equipament de la platja a més de posar en ordre els comptes municipals i atreure importants inversions privades. "La prova que les coses s'estan fent bé són les xifres del pàrquing del Prado. Tot i una baixada del 70% en els preus, els ingressos han augmentat un 14,7%, la rotació s'ha incrementat un 23% i el nombre d'abonaments s'ha disparat fins a un 200% respecte al passat any".

    El director general d'Economia i Hisenda ha recordat que l'actual govern va assumir una sentència que obligava a adquirir el pàrquing. "Com moltes altres coses, el PP no va pagar red del pàrquing del Prado. Hem convertit la necessitat en virtut i amb la decisió que vam prendre estem aconseguint bones xifres. Si el Fons d'Ordenació ens autoritza, Gandia tindrà 1.200 places d'estacionament a uns preus molt baixos. Això no ho tenen moltes ciutats".

    Sobre el pàrquing del riu Serpis, Gregori va anunciar que s'espera que l'ajuntament assumisca la seua gestió finalitzat l'estiu després de resoldre el contracte amb l'adjudicatària que, via judicial, havia denunciat impagaments per part de l'anterior govern. "Tot això ho aconseguirem sense necessitat d'informes externs ni assessors contractats de forma fosca que no van fer res per solucionar la situació. Cada dia queda més clar que quan la decència va tornar a aquesta ciutat, les empreses i la ciutadania han tornat a confiar a Gandia".

    Finalment, Alícia Izquierdo ha recomanat als usuaris que utilitzen els accessos al pàrquing del Prado dels carrers Sant Vicent i al costat del col·legi Sant Francesc de Borja a causa dels talls de carrers que es produiran durant les falles. "Vull recordar que es paga un euro a l'hora i que el dia sencer només costa 5 euros. Una persona pot venir a passar un dia sencer en falles per aquesta quantitat i si realitza compres en els establiments adherits, veurà com acaba pagant només el 50% del tiquet".

    Pujar