elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament redueix un 75 % el deute amb els proveïdors

L'Ajuntament redueix un 75 % el deute amb els proveïdors

    L'alcaldessa i la vicealcaldessa de Gandia, Diana Morant i Lorena Milvaques, respectivament, acompanyades del coordinador general d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han fet aquest matí un balanç de la situació econòmica pel que fa al deute comercial, el pagament als proveïdors.

    Així, aquest mes de desembre hem pagat ja a 644 proveïdors factures pendents per valor de 5,8 milions d'euros i des que el govern va prendre possessió s'ha reduït el deute comercial un 75%. "Perquè pagar és una obligació del governant, pagar per un treball fet. I nosaltres som un govern honrat i de paraula. Nosaltres paguem". D'aquestes dades es pot concloure, segons Morant, que d'un deute de 55 milions d'euros hem passat a 13 milions i mig, dels quals, 9 milions i mig es corresponen amb factures extrapressupostàries. D'altra banda, també aquest mes de desembre d'ha pagat a 600 beneficiaris d'ajudes d'emergència i la setmana que ve altres 200 rebran les ajudes.

    "Gràcies a una gestió basada en la responsabilitat i el compromís amb la societat, enguany, en totes les cases de Gandia, serà Nadal perquè -hi insistisc-, l'Ajuntament ha pagat els proveïdors i la tranquil·litat, per fi, ha tornat a les cases. Abans, molts es veien obligats a anul·lar els seus encàrrecs, perquè no hi havien cobrat. El govern Popular d'abans, com sabeu, no pagava. I nosaltres, ara, hem restablert relacions amb empreses i entitats que ja no volien saber res de Gandia, pel deute que teníem amb ells".

    La confiança dels autònoms i xicotetes empreses de Gandia i la comarca amb aquest Ajuntament torna també a la normalitat després de quatre anys d'impagaments i "promeses incomplides. Aquest govern té la responsabilitat de pagar tot el que l'anterior govern va deixar de pagar i, a més, comprometre's a pagar en temps i forma les despeses ja ocasionades per la nostra gestió".

    Assegura que pagar ha estat una prioritat, "malgrat que el PP quasi sempre ha votat en els plenaris en contra de les factures extrapressupostàries que ells mateixos van generar. Mireu, ací, a Gandia, un any i mig després que es conformara el nou govern d'esquerres (PSPV-Més Gandia), podem dir ben alt i ben clar que ja hem encarat el camí de la recuperació de les arques municipals, de la legalitat, la decència i l'honradesa, després d'una legislatura obscura i opaca. Els nostres inicis han sigut durs, perquè vam heretar una ciutat arruïnada econòmicament i moralment. I amb un problema afegit: la falsa realitat que va crear l'anterior executiu del Partit Popular, amb els seus macroprojectes, iniciatives de fum i el famós cost zero".

    I és que Morant ha recordat que quan el nou govern va iniciar el seu viatge, Gandia tenia un deute bancari de 250 milions d'euros i un deute a proveïdors de quasi 55 milions d'euros. La situació de l'empresa pública IPG era, també, dramàtica, amb un deute a proveïdors de quasi 17 milions d'euros. "Les relacions de convivència i cordialitat en la ciutat es van perdre totalment. Ara, hem reconduït la situació amb els bancs, que ens han perdonat més de 22 milions d'euros en interessos de demora i costes judicials provocades per la irresponsabilitat de l'anterior govern del PP".

    L'Alcaldessa ha agraït públicament les gestions del departament d'Hisenda que dirigeix Salvador Gregori i a la resta de departaments municipals, "que han tornat la gestió municipal al trellat i cordura que mai deuria haver abandonat".

    Per la seua banda, la Vicealcaldessa ha recordat que al 2015 el nou govern es va trobar una situació econòmica molt dolenta des de feia molts anys i es va comprometre a treballar des de la responsabilitat, l'eficàcia i l'honradesa, "com el que som, gestors públics. I érem conscients que aquesta forma de gestionar sense populisme, grans festes i saraos, no sem estaria ben valorada per una part de la ciutadania, però era el nostre compromís i la nostra obligació".

    Així, després d'un any d'estabilitat econòmica, on s'han pres decisions molt difícils i complicades, "comencen a arribar els fruits a l'eficàcia. Anem pel bon camí sense enganyar ningú. La festa i despesa desmesurada no tenen cabuda a l'Ajuntament. Sí, la gestió responsable. Una gestió que ens ha permés arribar a moltes subvencions i ajudes d'altres administracions que estan millorant la qualitat de vida de la ciutadania".

    Finalment, Salvador Gregori ha assegurat que si 2015 va ser l'any de l'estabilització econòmica, amb el pla d'Ajust, 2016 ha sigut el de la normalització, amb el primer pressupost legal. I 2017 serà el de la recuperació definitiva de les finances municipals. "A finals d'any estarem al dia del deute estructural i podrem pagar els proveïdors a 30 dies, a hores d'ara ho fem a 50'58 dies, que tampoc està gens malament".

     

    Pujar