elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia s'unix a la xarxa de ciutats per al Desenvolupament Sostenible

Gandia s'unix a la xarxa de ciutats per al Desenvolupament Sostenible
    MÁS FOTOS
    Gandia s'unix a la xarxa de ciutats per al Desenvolupament Sostenible - (foto 2)

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo; i el regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González; han comparegut en roda de premsa per anunciar l'adhesió de la ciutat de Gandia a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible aprovada per l'Assemblea General de l'ONU que planteja 17 Objectius amb 169 metes de caràcter integrat i indivisible que abasten les esferes econòmica, social i ambiental, amb la finalitat de desenvolupar un pla d'acció a favor de les persones, el planeta i la prosperitat, que també té la intenció d'enfortir la pau universal i l'accés a la justícia.

    La iniciativa va sorgir després de la visita del director general de Cooperació i Solidaritat on va proposar que Gandia s'integrés a l'Aliança de Ciutats Valenciana pel Desenvolupament sostenible. "Una xarxa que unix a les 17 ciutats més grans de la Comunitat Valenciana per deixar clar que el poble valencià és solidari, compromés amb la cooperació i amb la responsabilitat que tenim pel medi ambient. Tots tenim clar que no hi haurà progrés si no és sostenible perquè l'ombra del canvi climàtic és cada vegada més allargada” va declarar la Diana Morant.

    Cada un dels municipis participants apadrinarà un dels objectius. En el cas de Gandia la meta serà "Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible". Referent a això, Morant ha afirmat que "quan se'ns va proposar aquest objectiu ho acceptem immediatament, ja que Gandia és una ciutat marítima que ja treballa per tenir cura i analitzar els recursos marins de la mà de la feina que realitza al Campus Gandia de la UPV a través l'Institut d'Investigació per a la Gestió de les Zones costaneres (IGIC). Som i serem una ciutat oberta al Mediterrani, i gràcies a la complicitat de la Generalitat Valenciana i al Campus de Gandia de la UPV, podrem gestionar de manera responsable aquest recurs vital".

    Pel que fa a la divulgació de la campanya, s'ha informat que aquesta es realitzarà durant els mesos d'estiu a la platja amb la finalitat que tots els visitants i turistes comprenguen la importància del respecte per l'entorn marí.

    Per la seua banda, Nahuel González, ha destacat que "tant la Generalitat com l'Ajuntament de Gandia han començat a recuperar el camí perdut tal com ens vam comprometre fa un any. Està demostrat que tenir cura del mar significa vida per a una ciutat com la nostra. En aquest sentit, seguirem treballant per reforçar tots els sectors implicats: Turisme, sector pesquer i la Universitat". El regidor va explicar que després de l'estiu, l'objectiu començarà a explicar-se en els centres socials de la ciutat i que s'està treballant en una sèrie de conferències amb els sectors afectats per fer valdre la importància del fons marí. Crec que podem sentir-nos orgullosos de la línia de treball que estem portant".

    Finalment, Director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, s'ha mostrat satisfet per "venir a un ajuntament compromés amb el canvi i veure a una alcaldessa compromesa també amb el mateix és una satisfacció. Des de la Generalitat hem treballat des del minut 0 amb els objectius de l'Agenda 2030, que no passa només per l'aspecte econòmic sinó que també implica al medi ambient i la societat. Un cop dissenyada l'estratègia, hem territorialitzat els objectius i generat aliances amb aquelles institucions més properes a la ciutadania". "Són 17 objectius que definixen el món que volem. Ara toca que tots ens comprometem sensibilitzant i transmetent a tots els públics les mesures que tots podem prendre per millorar el medi ambient".

    Subir