elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El CIG de la UV celebra dos nous cursos de formació en urgències pediàtriques extrahospitalàries en maig i juny

El CIG de la UV celebra dos nous cursos de formació en urgències pediàtriques extrahospitalàries en maig i juny

    La Regidora de Salut Pública Liduvina Gil ha presentat aquest matí la nova convocatòria de cursos de formació en Urgències Pediàtriques Extrahospitalàries acompanyada per Amparo Peyró, coordinadora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València i el cap Clínic de Pediatria de l'Hospital Francesc de Borja, el Dr. José Miguel Sequí. En paraules de Liduvina Gil, "és una satisfacció reprendre aquests cursos de formació dirigits a professors/es, cuidadors/res i personal encarregat de la cura dels xiquets en Infantil i Primària" que duen una temàtica, així ho explicava la regidora "preocupats per la situació en la qual es troben de vegades els mestres a la que han de fer front moltes voltes sense preparació i que pot marcar la diferència entre la vida i la mort si s'actua de forma negligent per desconeixement". Són cursos molt pràctics i que donen total seguretat a les persones que després s'hauran de veure davant de situacions d'urgència.

    La coordinadora del CIG de la UV, Amparo Peyró comentava que "es tracta d'un tema important i pel que sempre hem tingut inquietud i la Universitat de València havia d'estar". Van a realitzar-se dos cursos de dues sessions cadascun d'ells, el primer els dies 25 i 26 de maig en horari de 17:30 a 21:00 i la segona edició els dies 14 i 15 de juny també en horari de vesprada a la seu de la UV en el carrer Tossal número 8, on també es pot fer la matrícula. Peyró afegia que "també es pot realitzar la matrícula a través de la web HYPERLINK "http://www.uv.es/cig" www.uv.es/cig, o per telèfon". Els centres escolars de Gandia ja estan informats i ja estan realitzant les seues matrícules, que són gratuïtes, de fet, com informava la coordinadora del CIG "el primer dels dos cursos d'unes 20-25 persones ja està complet". Així que ha volgut animar a "les persones que tenen contacte amb xiquets en la tasca diària a matricular-se en el curs que encara queda vacant".

    Els cursos estaran impartits pel mateix Cap de Pediatria de l'Hospital, José Miguel Sequí, la doctora Ana Miralles i el Dr. Alejandro Fernández que estan capacitats per a cursos de reanimació. En paraules de Sequí "els fonaments d'aquests cursos parteixen de dues premisses clares: que els xiquets donen por quan els passa alguna cosa, no ens atrevim a fer res en ells i ens bloquegem; i l'altra és que habitualment tenim al nostre abast mesures de reanimació però desconeixem el seu ús i no ens atrevim a utilitzar-les". Valorant els entorns on els xiquets passen gran part del seu temps, com són els centres escolars i els espais esportius, el Dr. Sequí comenta que "van plantejar la creació d'un curs que abordarà les situacions urgents que es produeixen en eixos entorns". Un curs que vol ser eminentment pràctic on la primera tanda inclou totes les urgències més fàcilment manejables i un segon bloc de traumatismes i ferides i ja un nivell un poc major on es formarà de com afrontar un atragantament, una asfixia, o una parada cardio respiratòria.

    El Dr. Sequí ha conclós diguent que "s'ha buscat temes que qualsevol persona, tinga la formació que tinga puga millorar el pronòstic final del pacient". S'utilitzaran models de ninos de treball de xiquets o xiquetes de dues edats diferents, d'infantil i de primària. L'objectiu, segons Sequí és "que les persones que fan el curs reaccionen, no es queden parades i responguen a les situacions d'urgència que es puguen trobar".

    Els assistents als cursos tindran diploma de la Universitat de València i l'Ajuntament s'ha involucrat i vol fomentar-los entre els cuidadors de xiquets i xiquetes segons concloïa Liduvina Gil perquè "som conscients que el fet d'actuar correctament davant una urgència pediàtrica pot salvar la vida d'un xiquet/a i determinar el pronòstic final del pacient".

    Subir