elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament i ASMISAF col·laboren en la integració laboral de joves amb capacitats intel·lectuals “diferents”

L’Ajuntament i ASMISAF col·laboren en la integració laboral de joves amb capacitats intel·lectuals “diferents”

    Aquest matí ha tingut lloc al Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació Pro-Minusvàlids Intel·lectuals de la Safor, ASMISAF, amb la finalitat que ambdues entitats participen al programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental “Junts som capaços”, que promou la Fundació MAPFRE des de 2010, arreu de l’estat espanyol. Hi han estat presents l’alcaldessa i la vicealcaldessa de Gandia, Diana Morant i Lorena Milvaques, respectivament, el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, el president d’ASMISAF, Miguel Micó i el Director Comercial Territorial de MAPFRE, Miguel Peraile.

    Gràcies a aquest acord, tres joves de l'associació ASMISAF realitzaran pràctiques a l'Ajuntament, que els permetran adquirir habilitats i experiència en els treballs i tasques pròpies de les diferents dependències d'aquest Consistori. L’alcaldessa ha destacat “el compromís de col·laboració del govern en qualsevol projecte relacionat amb l’empleabilitat i la inserció de persones amb capacitats ‘diferents’”. 

    L'Ajuntament de Gandia ve demostrant de manera continuada el seu gran compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a diferents actuacions a favor de les mateixes, tant en l'àmbit laboral, com en el de l'habitatge, l'educació, l'alimentació o la salut. Per a Nahuel González aquest és un exemple de la col·laboració positiva de la iniciativa pública i privada i els col·lectius socials. “Les persones amb discapacitats no són diferents, sinó que tenen altres capacitats. L’Ajuntament sempre serà una casa per a aquestes persones i esperem que en el futur signen molts més acords com aquest”.  

    Fins al moment, el programa “Junts Som Capaços” ha fet possible que un total de 3.189 empreses col·laboren activament amb aquesta iniciativa, “facilitant la formació de 1.739 persones i la inserció laboral de 2.021 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Només al territori valencià la Fundació MAPFRE ha subscrit 15 convenis amb ajuntaments i s’han adherit 432 empreses valencianes”, ha destacat Peraile.

    Per la seva banda, ASMISAF duu a terme diferents programes formatius, psicològics, i culturals amb l'objectiu d'aconseguir la integració social i laboral d'aquestes persones. “Volem agrair a la Fundació i a l’Ajuntament de Gandia per donar-nos l’oportunitat en una de les tasques més complicades, com és la integració en el món laboral. Els tres joves tindran el suport d’ASMISAF durant les huit setmanes de pràctiques al consistori”, ha assenyalat Micó.  

    Subir