elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les consultes populars, les intervencions plenàries són algunes de les propostes de la nova Carta de Participació Ciutadana

Les consultes populars, les intervencions plenàries són algunes de les propostes de la nova Carta de Participació Ciutadana

    La intenció del nou govern local és obrir la participació ciutadana a tots els col·lectius i partits polítics de la ciutat. Amb aquesta intenció, al primer Consell de Participació Ciutadana de la legislatura es va acordar encetar un període de recollida de propostes de millora i canvis de la Carta de Participació Ciutadana. El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha explicat aquest matí que els tres principals objectius de la revisió del reglament són “fer-la més efectiva i que es puga dur a terme. També contemplar formes de fer partícips de les decisions municipals a sectors de la ciutadania que mai havien tingut la possibilitat d’intervindre. Que reculla també la participació als barris... I, finalment, actualitzar-la, ja que es troba endarrerida. Sobretot pel que fa a les noves tecnologies, xarxes socials, etc...”.

    Amb aquesta filosofia, els membres del Consell de Participació Ciutadana es van tornat a emplaçar el 21 d’abril pròxim per començar a treballar sobre les propostes que els col·lectius i la ciutadania en general els feren arribar. I s’ha habilitat una adreça de correu electrònic per poder enviar propostes de millora i esmenes o modificacions fins al dia 20 d’abril: participació@gandia.org.

    Per la seua banda, l’assessor de l’àrea de Polítiques Amb la Ciutadania, Jaume Giner, ha explicat algunes de les propostes més importants que ja s’han presentat. “Tenint en compte les dificultats legals, tècniques i econòmiques per plantejar referèndums, calen mecanismes de consulta popular més àgils i menys costosos, encara que no tinguen vinculació legal. S’hi ha pensat en 3 formes: Plantejar preguntes a la ciutadania des del Govern local, propostes des del Consell de Participació Ciutadana i mitjançant un percentatge de recollida de signatures al carrer”.

    Una altra de les propostes és la participació o intervenció als Plenaris Municipals, ja regulat actualment, però plantejant el procediment d’una forma més àgil per tal que siga més dinàmic. “També s’hi podrien presentar propostes similars a les mocions que presenten els grups municipals, mitjançant la recollida de signatures, etc..”.

    També preocupa la situació de paràlisi pel que fa a la participació ciutadana que es produeix durant el període comprés entre la finalització de la legislatura i la constitució d’una nova corporació (creació de les noves juntes de districte, del nou Consell de Participació Ciutadana...) “Pensem que els canals de participació s’han de mantindré amb independència del canvi de govern”.

    Finalment, el regidor de Més Gandia ha anunciat que els pròxims dies mantindran reunions amb les associacions veïnals de la ciutat per aclarir tots els dubtes pel que fa al procés de revisió i modificació de la Carta de Participació Ciutadana.

    Subir