elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Comencen les obres per rescatar de l’oblit la Plaça Tirant

Comencen les obres per rescatar de l’oblit la Plaça Tirant

    L’Ajuntament de Gandia posa en marxa l’anomenat Projecte de la Plaça del Tirant que contempla acabar les obres a la plaça del Tirant i també finalitzar i dotar de contingut les casetes que hi ha construïdes. Aquest projecte comença a ser una realitat gràcies a l’impuls que li ha donat el nou equip de govern i a una subvenció de 240.00 euros que aportarà la Diputació de València. Les obres ja han començat i s’espera que estiguen acabades el pròxim mes d’abril.

    El repte d’acabar aquest gran espai par a la ciutat de Gandia, l’ha assumit la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alicia Izquierdo, qui ha assegurat que “aquest espai feia 4 anys que estava abandonat per l’anterior equip de govern del Partit Popular. Era una llàstima perdre la inversió feta inicialment en aquest lloc estratègic de la ciutat. Calia rehabilitar aquesta important entrada a la ciutat. No podia ser que la gent que venia a Gandia pel pont de la Fira veiés a una banda un impressionant skyline de la ciutat amb el Palau dels Borja i a l’altra banda un espai abandonat amb una plaça inacabada. Així anem a finalitzar la Plaça del Tirant i anem a dotar de contingut les casetes per què tinguen un ús turístic, social i administratiu per a tots i totes”.

    Les obres de modificació del projecte les ha fet el jove arquitecte de Gandia, Fermín Romaguera, i segons ha explicat Alicia Izquierdo, des de l’equip de govern, s’han plantejat 3 objectius fonamentals: “Hem apostat per revitalitzar tota aquesta zona que estava abandonada, per generar una nova visió d’una de les entrades a la ciutat i per oferir serveis a la ciutadania recuperant una gran espai que s’ubica en un lloc privilegiat”.

    Així el Projecte de la Plaça del Tirant té dues vessants. Per un costat les obres per acabar la mateixa plaça que contemplen a més construir una eixida des de l’aparcament del Serpis a la plaça i evitar que els seus usuaris hagueren d’utilitzar la rampa dels cotxes. Aquesta plaça deixarà de ser un espai que no va a enlloc com fins ara. Tindrà dos accessos, un pel Passeig de les Germanies i un altre per la passarel·la que es farà pròximament i que unirà aquesta plaça amb la de Sant Josep del barri del Raval. Així la nova Plaça del Tirant formarà part d’un circuit circular dins de la ciutat connectat amb el centre històric i amb la Plaça del Prado.

    D’altra banda pel que fa a l’ús de les casetes hi ha projectades dos àrees, una per ús social i d’informació i un altra per abastar dependències municipals. Aquestes dos àrees sumen 6 locals pe a diferents usos. Així per a la caseta més pròxima al Passeig s’ha pensat en crear una gran oficina d’informació per a la ciutat i centre d’atenció al visitant. Aquest serà un espai de informació turística, de merchandansing de la ciutat, de venda d’entrades d’espectacles i esdeveniments que programe l’Ajuntament, un espai wifi i de noves tecnologies, entre altres coses. En definitiva un gran aparador per a la ciutadania que també contempla un espai per a lactància. Al costat s’ubicarà una cafeteria i enfront es contemplarà, en un futur, fer un parc infantil pensat únicament i exclusiva per als xiquets més xicotets.

    A continuació, hi haurà uns locals destinats a l’anomenat Mercat Efímer, que és una aposta personal de la regidora Alícia Izquierdo, qui ha donat més detalls sobre el mateix: “Ocuparà l’espai central de les casetes. Naix de la idea que si una ciutat té una programació cultural específica també pot tindre una programació comercial. Així, en aquest local es poden fer tot tipus d’activitats comercials sobre el Nadal, la venda de flors de Tots Sants, els rams de Pasqua o sobre el treball de dissenyadors de Gandia, les possibilitats són infinites. També poden acollir activitats de diferents col·lectius i associacions que a més tindran fora una gran plaça que hi poden utilitzar”.

    Per últim, hi haurà 3 casetes que seran per a dependències municipals. Així allà podrem trobar les oficines d’agricultura, de l’OVIP (Ocupació de Via Pública) i de l’OMIC (Oficina d’Atenció al Consumidor).

    Subir