elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Museu de Santa Clara tindrà un codi QR per a les seues obres artístiques

El Museu de Santa Clara tindrà un codi QR per a les seues obres artístiques

    La regidoria de Cultura reactiva i modernitza el Museu de Santa Clara de Gandia. Així aquest matí s’han presentat les novetats per al museu i les activitats més importants que es posaran en marxa en breu.

    El regidor de Cultura, Joan Muñoz, ha dit que “està fent-se al Museu de Santa Clara un codi QR per a les diferents sales del museu i per a les diferents obres artístiques. Açò permetrà a tots els visitants tindre tota la informació sobre el que estan veient al seu mòbil. Es podrà optar a una audioguia i també a informació complementaria sobre els quadres. D’altra banda estem en converses amb l’ONCE perquè les persones amb problemes a la vista puguen gaudir a través de l’audio i del codi QR de tots els quadres del museu”.

    Ara s’està fent el prototip del codi QR, un treball que realitza la Universitat Politècnica de València i una empresa tecnològica. En un principi donarà informació de les sales del Museu i després de cadascuna de les peces. L’objectiu és fer un museu viu que estiga connectat i integrat al món de les noves tecnologies. El Museu de Santa Clara alberga una important col.lecció d’art que va des del segle XV fins al XIX. La col.lecció compta amb obres pictòriques, escultures i objectes litúrgics. Acull firmes tant importants com les de Paolo da San Leocadio, Nicolau Falcó, Joan de Joanes o José Ribera.

    El Museu de Santa Clara es planteja un nou horitzó com ha explicat Joan Muñoz “el museu no només és un espai de contingut pictòric és també un espai cultural i per això anem a programar més activitats. En aquest cas, i per començar aquest nou plantejament, anem a fer un acte musical. Serà el dia 13 de desembre a les 12.00h, quan actuarà la Coral Veles e Vents de Gandia. Volem fer extensiu aquest tipus d’acte a altres espais patrimonials de la ciutat en un futur. Espais on es faran concerts de música clàssica”.

    El Museu de Santa Clara estarà molt actiu aquestes festes de Nadal. Ara mateix estan fent un taller didàctic per a xiquets, perquè facen amb fang les diferents peces del Betlem. El dia 24 exposaran tot el treball fet pels xiquets.

    Nuria Ramón, responsable Col.lecció Museu, ha assenyalat la importància de la iniciativa “no es tracta només de fer participar els xiquets sinó que aprenguen a construir una obra d’art. Vull remarcar que el taller està obert a tots els xiquets, també pels d’educació especial i esperem que s’animen tots a vindre”.

    La programació per al Museu de Santa Clara continuarà apostant fort després del Nadal. De fet, tots els diumenges es faran tallers didàctics i cada mes es presentarà l’anomenada “Peça del mes”. Així aniran mostrant-se al públic les 7 peces del museu que s’han restaurat, a l’Institut de Restauració de València, gràcies a una ajuda de la Diputació de València. Cada peça anirà acompanyada d’una sèries d’activitats al seu voltant, per parlar del seu procés de restauració, de l’autor o la seua importància artística.

    Subir