elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

IPG va perdre quasi 19 milions d’€ només en 2014

IPG va perdre quasi 19 milions d’€ només en 2014

    Aquest matí ha comparegut en roda de premsa el Coordinador General d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, acompanyat de dos dels consellers de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, IPG, Daniel Martí i Carles Vendrell, per avançar les dades de l’estat de comptes de 2014. Així, a l’espera d’acabar la taxació que ha d’actualitzar l’immobilitzat material (48 milions d’€) el balanç de pèrdues és dramàtic: - 18.944.000 € en només un any, 2014. D’aquesta quantitat, al voltant de 3 milions es destinaren a salaris i sous.
    Aquestes dades han estat oferides pels auditors de l’empresa pública, que es troba en procés de liquidació, i certificats per la Intervenció Municipal de l’Ajuntament de Gandia.

    El patrimoni net també és negatiu: - 7 milions d’€, tot i que Gregori augura que la xifra pot duplicar-se, fins i tot multiplicar-se, amb les dades de la nova taxació de l’immobilitzat material exigit per l’empresa auditora.

    Sistema pervers

    El Govern ha denunciat, novament, les operacions de “pura enginyeria financera” creades pels anteriors gestors del PP per quadrar els comptes de 2013. “Es va intentar encobrir la pèrdua de 10 milions d’€ en 2013 injectant 9 milions d’€ en 2014, procedents d’una subvenció, però donant-li caràcter retroactiu perquè només hi figurara 1 milió d’€ de pèrdues”.

    I és que, segons Gregori, el sistema dissenyat del PP era pervers, concebut per gastar i contractar des de l’empresa pública el que no li estava permès legalment des de l’Ajuntament. “El consistori actuava de banc, perquè IPG tinguera liquiditat injectant-li diners constantment per als seus saraus i endollats, mentre es deixava penjats a centenars de proveïdors municipals, els quals no cobraven”. En 2013 es van injectar 4’3 milions, 6’1 en 2014 i 4’4 en 2015. En total, 14’8 milions d’euros.

    A hores d’ara s’estan acabant d’enllestir la formulació de comtes de 2014 (que s’havia d’haver fet en març de 2014). Posteriorment es sotmetrà a l’aprovació de la Junta General d’Accionistes d’IPG (s’havia d’haver fet en juny de 2015). La darrera passa, segons el Govern, serà exigir totes les responsabilitats que s’hi deriven de la gestió realitzada durant aquest període.

     

    Subir