elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les visites de turistes a Gandia augmenten un 18% a l’agost respecte al 2014

    L’Alcaldessa de Gandia i regidora responsable de Turisme, Diana Morant, ha valorat les dades d’ocupació hotelera de agost facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística, l’INE, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Així, i de nou seguint la línia dels mesos de maig, juny i juliol, el comportament turístic a la nostra ciutat està sent millot que en 2014 i 2013.

    Segons l’INE, Gandia ha rebut en el mes d’agost un total de 42.367 turistes, pels 35.687 del mateix mes de 2014. Parlem d’una diferència interanual de 6.680 turistes, un increment de més d’un 18%.

    En pernoctacions, aquestes xifres es tradueixen en 194.224 en agost de 2015, front les 164.661 en el mateix mes de 2014. I si atenem al grau d’ocupació per places, parlem d’un índex d’ocupació del 88,68%, 4,92 punts per damunt del 83,76% de l’any passat.

    Morant ha declarat que “Les dades d'ocupació que han hagut en el mes d’agost, confirmen que estem en la millor temporada turística des de 2007, deixant a Gandia com una de les ciutats del Mediterrani amb millor comportament turístic” i afegia que “Tal i com hem fet, en els mesos anteriors, valorem aquestes xifres de manera optimista i també amb humiltat, doncs som conscients que aquest canvi en el comportament turístic no és fruit del treball d'aquest nou govern. Però insistim que tampoc anem a consentir els missatges alarmistes i interessats que arriben des de l'oposició i a l'ampara de la mateixa.”

    La alcaldessa de Gandia també ha fet referència a les dades d'ocupació que impliquen els resultats de la campanya “per a aquells que apunten a la política turística com a culpable de l'augment de l'atur, segons les dades del propi INE apunten a que el personal ocupat en hotels és de 231 persones més que el personal ocupat en el mateix mes de 2014.”

    Finalment, Morant ha valorat les possibilitats de futur de la platja afirmant que “Són dades que segueixen en la línia ascendent dels darrers mesos de l'estiu i que ens fan pensar que, amb una bona planificació per a la propera temporada, podem seguir millorant i que Gandia recupere el lideratge turístic en la Comunitat Valenciana.”

    Reunió de l'Associació d'Hostalers de Gandia i la Safor

    Respecte a la reunió de l'Associació d'Hostalers de Gandia i la Safor, des del govern s'insisteix en una idea: la línia seguida aquest estiu és la que deuria haver-se portat a terme sempre, és a dir, seguir el compliment de la normativa i la legislació vigent.

    “Lògicament, i com no pot ser d'una altra manera, i sent conscients que l'ordenança de Gandia aprovada pel PP el 2012 és una de les més restrictives de la Comunitat Valenciana, aquest govern està disposat a parlar d'una modificació de la mateixa” puntualitzava l'alcaldessa.

    “Ho farem, amb la voluntat de garantir la convivència, que és la màxima d'aquest nou govern, buscant el consens entre els veïns i els comerciants i hostalers de la zona. Com hem dit sempre, volem un model turístic marcat per un principi: la convivència.
    La convivència entre aquells que venen a la nostra platja a descansar i aquells que venen a divertir-se. Convivència entre els empresaris que treballen de sol a sol per a treure endavant els seus negocis, i els veïns que volen que es garantisca el compliment de l’ordenança” finalitzà Morant.

    Subir