elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El govern de Gandia localitza informes inútils per valor de 2.000.000 € en IPG

    El govern de Gandia ha volgut fer públic aquest dimarts el muntant trobat fins ara dels informes que des de IPG es van sol·licitar a diverses empreses i que han estat qualificats com a "inútils i innecessaris" per la directiva de l'empresa pública.

    Així, el que va ser conseller de Sanitat d'Esperanza Aguirre, Manuel Lamela, va cobrar des de l'empresa un total de 66.555 € per un informe sobre el port de Gandia titulat: "Projecte sobre la viabilitat d'un pla de dinamització per al port de Gandia i la seva àrea d’influència" que va costar a la ciutat 192 € per pàgina.
    En el document consten obvietats del tipus "la flota pesquera s'ha vist reduïda a la meitat des de 1995" o que "Gandia és un dels principals destinacions turístiques, estant molt centrada en el segment de sol i platja".

    Cal recordar, que Lamela, va ser imputat a l'octubre de 2013 per delictes de suborn i prevaricació juntament amb Juan José Güemes.

    A més d'aquest informe, en la comptabilitat de l'empresa apareixen 135.000 € per l'estudi realitzat per Profun Management Group per el document de viabilitat del parc aquàtic als quals cal sumar 16.000 € no pressupostats i pels que la directiva d'IPG ha remés un escrit a l'empresa americana a fi d'obtenir una explicació d'aquest sobrecost sense que fins a la data s'haja obtingut cap resposta.

    D'altra banda, entre els pagaments que ha hagut de realitzar l'empresa, consten prop de 800.000 € en informes jurídics i tot un seguit de documents d'assessorament en matèria de comerç, esports o la Ciutat Agroalimentària que ascendeixen a una xifra propera als 2.000.000 € d'euros.

    En paraules del president d'IPG, Vicent Mascarell, "ens trobem davant d'una nova prova de com el PP de Gandia gastava a mans plenes per satisfer la gana financera d'amics del partit com Manuel Lamela o empreses afins que no van aportar res amb uns informes totalment inútils que perfectament haurien pogut ser realitzats pels funcionaris de l’ajuntament".

    Subir