elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Falkata i Wonderwall hauran de sol·licitar autorització a Conselleria per a organitzar concerts

Falkata i Wonderwall hauran de sol·licitar autorització a Conselleria per a organitzar concerts

    l Govern Municipal de Gandia ha rebutjat hui les declaracions responsables presentades per Falkata i per Wonderwall on manifestaven la seua voluntat de continuar realitzant concerts, encara que, per exemple en el cas de la segona empresa, hi ha inclús informes contraris per part de la Conselleria de Territori.

    Han sigut els portaveus del Govern, el regidor José Manuel Prieto i la vicealcaldessa Lorena Milvaques, els encarregats de donar detalls de la situació actual d’aquest procediment.

    Pel que fa a Falkata, Prieto ha assenyalat que l’empresa tenia acords verbals amb governs anteriors per a poder organitzar concerts tots els divendres i dissabtes de l’estiu, sense limitació d’horaris, ni de decibels. “Respecte a aquest tema hi ha un buit de competències. El sòl on es troba Falkata és un sòl urbanitzable no programat i és Conselleria la que ha de determinar el que es pot i no es pot fer a aquest sòl. Invitem a l’empresa a posar-se en contacte amb Conselleria per què regularitze la seua situació i després podrem asseure'ns a parlar-ne”.

    Una situació diferent és la de Wonderwall, empresa que ja té informes desfavorables per part de Conselleria de Territori. “El sòl és incompatible amb l'activitat musical. Això sí, sí que compta amb la seua llicència d’activitat com a establiment hoteler i com qualsevol altre establiment d’aquest tipus pot realitzar activitat d’ambientació musical per als seus clients, dins d’un horari limitat”.

    Prieto ha assenyalat que donades les circumstàncies i basant-se en els informes jurídics municipals i coneixent els informes contraris existents, “l’Ajuntament no tenia més remei que rebutjar aquestes declaracions responsables que les empreses pretenien que s’aprovaren”. No obstant això, el socialista ha indicat que les empreses tenen ara un termini de 10 dies per al·legar aquesta decisió.

    En el mateix sentit s’ha manifestat la vicealcaldessa de Gandia Lorena Milvaques, qui ha recordat que la declaració responsable “és una figura legal que està a l’abast de les empreses però no pot servir per què l’ajuntament done permisos a tota costa”: “Pensem que no és el mecanisme pertinent i que ha de ser Conselleria qui legisle en aquest sentit. L’Ajuntament no té més remei que abstenir-se”.

    Milvaques ha assenyalat que el govern municipal està a favor de l’activitat econòmica, però “és i serà un govern garantista, on tots, i no només alguns, hauran d'acatar la legislació vigent. Cal arribar a un punt on es puga conciliar les activitats d’oci, respectant també el dret al descans de la ciutadania”.

    En aquest sentit, la regidora de Més Gandia ha explicat que la setmana que ve té programada una reunió amb l’associació de veïns de la Platja per parlar del tema del soroll i d’altres problemàtiques i per a buscar solucions conciliadores per a tots els implicats en aquest assumpte.

    Prieto ha conclòs la seua intervenció assenyalant que “no tracten de buscar cap altra intenció, ni voluntat oculta” darrere d’aquestes decisions. “Aquestes activitats han d’estar ajustades a la llei, i hi ha informes tècnics i jurídics que indican el contrari. Una vegada les empreses regularitzen la seua situació, serà el moment de reunir-se i parlar”.

    Altres punts del dia de la Junta de Govern

    Els portaveus del Govern han donat a conèixer, a més, altres temes que s’han tractat a la Junta de Govern Local. En aquest sentit, en l'apartat de Correspondència, Prieto ha informat, que ha conclòs el procediment del Defensor del Poble sobre el Padró Municipal una vegada que amb l’arribada del nou govern municipal s’ha eliminat el tràmit de notificar a la Policia Nacional les persones que sol·licitaven el Padró.

    Finalment, Prieto ha comunicat l’arribada de diverses subvencions. Dues d’elles són de Patrimoni: 27.000 per a la restauració de la Sagristia de la Col·legiata i 45.000 per a la façana d’armeria del Palau Ducal. Les altres dos són els 42.000 euros per al finançament del Programa complet de la 'Dipu et beca' i 3.300 euros més per al departament de Joventut.

    Subir