elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’exposició de Gerardo Stübing inspirada en l’obra de Cavanilles s’inaugura a Gandia

    El centre de Gandia de la Universitat de València acull demà dimarts 7 de juliol la inauguració de l'exposició ‘Un camí, dues mirades. Cavanilles/Stübing’, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València. L'artista plàstic autor de la mostra, Gerardo Stübing, presidirà l'acte inaugural a les 11h juntament amb els comissaris de l'exposició, Aureli Domènech i Tono Herrero; el vicerector Jorge Hermosilla; el director del CIG-UV, Josep Montesinos, i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant. La mostra es podrà visitar durant tot el mes de juliol completant així les activitats obertes de la Universitat d’Estiu de Gandia.

    Formats en el disseny i gestió d'exposicions d'Arts Plàstiques, Aureli Domènech i Tono Herrero defineixen la mostra pictòrica de Stübing com “un joc de complicitats entre científic i pintor, en el qual la poètica de la pintura no és interferida per la ciència, sinó lleument catalitzada, inspirada per la taxonomia i després abandonada a la inspiració. Un joc en el qual el científic posa sobre el tauler un saber empíric que amb el pinzell en la mà esdevé en passió, abstracció i textura”.

    Gerardo Stübing és un artista plàstic valencià, d'origen germà, que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica, disciplina que ensenya com a professor universitari des de fa 30 anys a la Universitat de València. La labor pictòrica de Stübing s'allunya de la figuració captant l'essència de la planta, la qual cosa es pot definir, segons les paraules de l'autor, com “una abstracció ambigua basada en les plantes i els paisatges naturals”.

    La mostra està inspirada en l'obra del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià, reinterpretada amb la sensibilitat de Gerardo Stübing. Segons l'autor, l'exposició evidencia com una mateixa temàtica es pot interpretar amb diferents missatges plàstics, adaptats al moment i situació històrica: “som dos botànics, un del segle XVIII i un altre del XXI. Mentre que en l'obra de Cavanilles podem veure dibuixos, aquarel·les o gravats, jo he optat per emprar materials no convencionals i actuals com l'alumini i el metacrilat”, explica Stübing.

    El vicerector Jorge Hermosilla ha explicat que la participació de la Universitat de València en l'exposició “Un camí dues mirades. Cavanilles/Stübing” respon a la voluntat de la institució pública d'estar present en el territori. “L'obra pictòrica de Stübing conjumina art, recerca i botànica, es tracta d'un treball científic-artístic en el qual la divulgació adquireix protagonisme gràcies a la seua itinerància pel territori”, assegura el vicerector.

    Subir