elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més Gandia presenta el seu projecte econòmic al cercle EURAM

Més Gandia presenta el seu projecte econòmic al cercle EURAM

    La candidatura Més Gandia, l'alternativa política que engloba Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i independents de l'Assemblea Més Gandia i col·lectius socials de la ciutat s'ha reunit aquest matí amb el Cercle EURAM de la Safor.

    La candidata a l'alcaldia, Lorena Milvaques, acompanyada dels membres de la llista, Laura Morant, Alícia Izquierdo i Joan Antoni Reina han presentat les propostes que han estat elaborades pel grup d'economia de l'Assemblea més Gandia del qual formen part economistes i persones implicades en el futur de la nostra ciutat.

    "A Més Gandia volem una ciutat que canvie les actuals pautes de creixement que tan contraproduents han resultat i que han estat basades en la construcció, l’especulació i el clientelisme. Necessitem engegar iniciatives clares i decidides cap a la creació d’ocupació estable i de qualitat i de canvi en el model productiu. Un nou model que ha de basar-se en la diversificació, la innovació, la sostenibilitat i el reforçament de l’Estat del Benestar. Amb l’actual crisi del capitalisme i de fallida del model liberal que ha dut com a conseqüència les retallades en serveis públics essencials, pèrdua de drets i llibertats, augment del risc d’exclusió social, etc., hem de ser conscients que és necessària la introducció dels valors i principis d’un nou paradigma econòmic. Una economia al servei de la ciutadania, al servei del benestar social".

    1. Auditoria pública del deute.
    El bipartidisme ha multiplicat per 4 el deute de Gandia en dues legislatures, que ara és 4 vegades superior als ingressos municipals anuals: cal auditar com s'ha generat, renegociar-lo i explicar quines són les seues conseqüències.

    2. Polítiques d'ocupació.
    La creació d'ocupació no és una competència municipal, però cal millorar els plans locals de contractació directa per part de l'Ajuntament i recolzar el rellançament dels sectors econòmics que donen feina.

    3. Priorització de les despeses socials.
    Hem de prioritzar la despesa municipal en els serveis i iniciatives que tinguen incidència directa en la qualitat de vida dels més castigats per la crisi.

    4. Transparència i explicació dels comptes municipals.
    El govern del PP és opac: no publica els comptes de l'Ajuntament ni dóna informació sobre l'empresa pública IPG. Des de Més Gandia es practica l'obertura i la transparència: es faran públics els comptes i s'explicaran perquè la ciutadania puga prendre part.

    5. Participació ciutadana als pressupostos.
    La participació ciutadana s'articularà mitjançant assemblees de barri que disposaran de capacitat de decisió vinculant i d'un pressupost sobre el qual decidir amb la informació suficient.

    6. Potenciar l'economia productiva.
    Potenciar el desenvolupament de l'economia productiva enfront de l'economia especulativa, superant un model de ciutat obsessionat en la construcció, el turisme i els grans esdeveniments.

    7. Reforçar el xicotet comerç.
    Recuperar les dimensions ambiental, gastronòmica i cultural per al model turístic de la ciutat i potenciar el xicotet comerç dels barris enfront dels centres comercials i grans superfícies a la perifèria.

    8. Integrar totes les àrees en el desenvolupament econòmic.
    Explotar les possibilitats econòmiques que ofereixen tant les activitats culturals (Gandia, fàbrica de cultura) com la promoció i aprofitament del medi ambient (Gandia verda).

    9. Economia del Bé Comú.
    Implantar progressivament els principis de l'Economia del Bé Comú en la gestió municipal i promoure'ls en el nostre teixit econòmic.

    10. Gandia, capital d'una comarca intel·ligent.
    Assumir per a Gandia el lideratge d'una "comarca intel·ligent": vertebrada per la Mancomunitat, les infraestructures i les tecnologies de la comunicació, respectuosa amb el medi ambient, implicada amb les universitats i la formació no universitària i oberta a les noves oportunitats empresarials.

    Subir