elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La vida i la mort, juntes a la sala municipal Coll Alas

  • Demà, a les 19.30, s’inagura una exposició d’arqueologia

La sala d’exposicions Coll Alas de Gandia acollirà, de l’11 d’octubre al 30 de novembre l’exposició itinerant Restes de vida, restes de mort que està produïda pel Museu de Prehistòria de València. L’exposició presenta les últimes investigacions sobre arqueologia de ritus i tècniques funeràries a les nostres terres.

Consta de quatre àmbits temàtics que repassen des dels primers rituals funeraris fins a les manifestacions funeràries actuals; la vida quotidiana de les societats prehistòriques i la seua relació amb la mort; un recorregut pels jaciments valencians més emblemàtics amb restes d’enterraments i una mostra de les noves tecnologies que s’utilitzen per a l’estudi dels ossos.

Una exposició que ens permetrà conéixer millor les societats prehistòriques que habitaren les nostres terres.

Visites escolars

Els alumnes poden interpretar, mitjançant les troballes d’enterraments, l’estudi dels rituals mortuoris, l’aplicació de noves tecnologies i els procediments científics més avançats, com era la vida quotidiana de les comunitats humanes que habitaren les terres valencianes en la prehistòria.

L’exposició està estructurada en 4 àmbits:

- Enfrontar-se a la mort: rituals funeraris de les societats primitives fins a l’actualitat

- Arqueologia funerària i antropologia física, que ens permeten interpretar millor, a traves de la cultura material i les restes trobades, els hàbits i la vida de les societats primitives

- Un recorregut pels jaciments funeraris més importants de terres valencianes

- Les noves tècniques aplicades a l’estudi dels jaciments, relacionades amb les tecnologies de la informació i les anàlisis bioantropològics.

Compta amb panells descriptius, rèpliques de peces, recreacions de jaciments, pantalles interactives i altres elements que fan la seua visita més amena per a tot tipus de públic, sense perdre per això el seu rigor científic.

L’exposició estarà oberta al públic de dimarts a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores i la seua visita és gratuïta. No obstant, si el centre estiguera interessat en fer una visita fora d’este horari, pot posar-se en contacte amb el departament de cultura de l’Ajuntament de Gandia i concertar una visita. La sol·licitud la poden presentar per correu electrònic a lisettegimenez@gandia.org o al telèfon 96 295 95 35 i preguntar per Lisette Giménez.

Les visites es podran fer des del 21 d’octubre fins el 29 de novembre, ambdós inclosos.

Subir