elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'educació pública, de qualitat i en valencià és el pilar de les propostes educatives de Més Gandia

L'educació pública, de qualitat i en valencià és el pilar de les propostes educatives de Més Gandia

    La candidatura Més Gandia, l'alternativa política que engloba Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i independents de l'Assemblea Més Gandia i col·lectius socials de la ciutat ha presentat aquesta setmana les 10 prioritats de la formació en matèria d'Educació dins l'eix bàsic Gandia, Fàbrica de Cultura del seu projecte de ciutat.

    Així, la número 2 de la Candidatura de Més Gandia, Laura Morant, ha anunciat el decàleg de propostes que incideixen en la necessitat “d'una educació pública de qualitat, a l'abast de tots, amb les infraestructures adequades, que defense la nostra llengua, i que contemple nous mecanismes educatius per a respondre a les necessitats de la societat actual”. Aquestes són les propostes desglossades per Morant:

    10 PROPOSTES PER A LA GANDIA DE L'EDUCACIÓ

    1. Recuperar la gestió pública. Recuperació de la gestió pública de tos aquells serveis, espais i infraestructures educatives que han estat privatitzades.

    2. Rehabilitació i ampliació de centres educatius. Augment dels recursos municipals dedicats al manteniment dels centres públics. Rehabilitació i ampliació de l’IES Ausiàs March amb l’annexió del solar del Bulevar; Construcció d’un nou institut al final del passeig; Transformació de l’IES Tirant lo Blanc en un centre de Formació Professional. Canvi d’ubicació de la UPG.

    3. Foment del valencià. Foment de l'ensenyament en i del valencià. Suport a les propostes d'Escola Valenciana.

    4. El valencià com a llengua d'integració. Fer del valencià una eina cabdal per a la integració de nouvinguts.

    5. Defensa de l'escola pública. Suport a les iniciatives que busquen una millora de la formació del professorat. Suport a l’AMPA en la defensa de l’escola pública i de qualitat. Participació activa en la Plataforma en defensa de l'escola pública i Distribució equitativa de l'alumnat nouvingut entre els centres públics i els concertats.

    6. Creació del Consell de Formació Professional. Posada en marxa del Consell de la Formació Professional. Desenvoluparem un Pla Local de Formació Permanent.

    7. Programa “Aules obertes”. Utilització de centres educatius de primària i secundària per a activitats formatives, de temps lliure (per exemple, esport) o d'oci, fora de l'horari escolar, caps de setmana i períodes de vacances.
    A més de promoure l’ús dels menjadors escolars els períodes de vacances de llarga durada com Nadal, Pasqua i Estiu per a l'alumnat amb necessitats alimentàries.

    8. Mediació educativa i coeducació. Potenciació de la figura de l'educador escolar. Que col·laborarà amb l'ajuntament en la resolució de conflictes als centres educatius i necessitats de l'alumnat. Desenvolupament de programes específics de coeducació.

    9. Programes d'educació especial. Desenvolupament de programes específics d’atenció a l’alumnat i el conjunt de la població amb necessitats educatives especials.

    10. Universitats públiques valencianes. Reforçar els vincles de col·laboració amb les Universitats Públiques Valencianes, presencials i no presencials.

    "Educació pública, de qualitat i en valencià, en definitiva. Tot el contrari de la gestió realitzada pel PP durant aquests quatre anys: cessió de terrenys a centre elitistes, privatització d'escoletes, menyspreu cap a la nostra llengua, etc...", ha conclòs Morant.

    Subir