elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Consellera de Medi Ambient lloa el treball mediambiental de la ciutat

La Consellera de Medi Ambient lloa el treball mediambiental de la ciutat

    La Vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, acompanyada pels portaveus dels grups municipals, ha rebut aquest matí al despatx d’Alcaldia la visita de la Consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat, Elena Cebrián.

    Milvaques ha destacat la importància per a Gandia de conservar i posar en valor la seua riquesa mediambiental, lligada també al seu patrimoni cultural. “Volem que el potencial turístic de la nostra ciutat no siga només el sol i platja, també el cultural i verd. Amb espais com la marjal, els ullals, la platja de l’Auir o els paratges naturals de muntanya com Parpalló-Borrell...”. En aquest sentit, ha presentat a la responsable autonòmica les diferents activitats que s’hi estan desenvolupant des de Gestió Responsable del Territori i també li ha traslladat tota una sèrie de propostes i projectes que el responsable de l’àrea, Xavier Ròdenas, vol posar en marxa amb la col·laboració estreta de la Generalitat. “Propostes que abasten moltes vessants, des de l’agricultura, la pesca, l’educació ambiental... Volem que el treball conjunt acabe donant bons resultats per a la nostra ciutat i el territori del País Valencià”.

    Així, algunes de les principals propostes són, per exemple, l’Anella Verda. El govern treballa des de fa molts mesos en el projecte i el que es pretén és l’ajuda promocional de la Generalitat i vincular-la altres territoris que puguen estar desenvolupant projectes similars. Fins i tot crear una xarxa de ciutats que vaja també més enllà de l’àmbit autonòmic, aprofitant les ajudes europees.

    Escoles Verdes

    Una altra de les propostes fa referència a la sensibilització des de l’àmbit educatiu dels més menuts i els adolescents, amb la possibilitat d’implantar distintius ambientals, com ara segells de qualitat progressius a les escoles. Cebrián s’ha mostrat molt interessada en la proposta que, assegura, cal coordinar-la bé.

    Banc de Terres

    Ròdenas ha traslladat la necessitat d’una llei que regule els bancs de terres, més enllà de les ordenances municipals, per acabar amb el progressiu abandonament del camp valencià. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que tant els bancs de terres o altres figures amb cobertura legal estan treballant-se en una proposta de llei per a la millora de les estructures de producció i comercialització. “Donades les circumstàncies que tenim de dispersió de les parcel·les, propietats menudes o l’abandonament, hem de fer polítiques estructurals en eixe sentit per continuar tenint un sector agro-alimentari potent i de qualitat com el nostre”.

    Pesca

    Des de l’Ajuntament s’ha manifestat la preocupació per la situació dels pescadors, els quals necessiten ajudes econòmiques que els compensen, per exemple, per la inactivitat durant mesos com a conseqüència de la protecció de la tellina. Cebrián ha reconegut l’estat delicat del sector a tota la Mediterrània, però ha assegurat que “tenim un pla de gestió, treballant colze a colze amb el sector. Estan a punt de convocar-se les ordres d’ajudes per a les vedes temporals, també totes les subvencions al sector pesquer i de l’aqüicultura”.

    “Tant les línies de treball encetades, com les propostes de col·laboració encaixen perfectament amb la nostra política. La feina i la col·laboració dels ajuntaments és molt benvinguda per part de la Generalitat”.
    La consellera s’ha mostrat també satisfeta pel treball de l’Ajuntament en la conservació de la marjal i l’equilibri del sistema dunar, ja que “el paper de les marjals i els espais naturals que ens queden a la costa són fonamentals per afrontar el canvi climàtic. Per als equilibris naturals a l’espai marí, amb aquestes zones d’aigua dolça”.

    Elena Cebrián ha signat al Llibre d’Honor de la ciutat amb el següent missatge:

    “Gràcies a la ciutat de Gandia per rebre’m en aquest dia lluminós, amb la qualitat de la seua gent i la valuosa història que alberga. Una ciutat que integra i equilibra el desenvolupament turístic, de serveis i agro-industrial amb la cura del seu paisatge: marjal, muntanyes i platges de gran valor. El foment d’una nova vida cultural i l’aposta en futur per la seua vida universitària que ompli de joventut, il·lusió i coneixement els seus carrers”.

    Subir