Dimecres 25 de Abril de 2018

-Més de trenta estudiants de Moçambic es graduen en Fisioteràpia gràcies al programa de la Xarxa Vives Fisiàfrica :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Educación -  elx
08/02/2018 | elperiodic.com  

Més de trenta estudiants de Moçambic es graduen en Fisioteràpia gràcies al programa de la Xarxa Vives Fisiàfrica

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El programa de cooperació Fisiàfrica, impulsat per la Xarxa Vives d'Universitats i en el qual participa la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, permet des de l'any 2014 el desenvolupament dels sistemes de salut de Gàmbia i Moçambic. Aquest projecte va cloure el passat mes de desembre a Moçambic (Àfrica) i ha aconseguit que trenta-una persones, la majoria d'elles treballadores i treballadors del sistema de salut públic del país, hagen assolit el grau en Fisioteràpia. Fisiàfrica es mantindrà a Gàmbia durant 2018.

La finalitat última del programa és que els nous fisioterapeutes puguen exercir de professors i professores d'aquesta disciplina universitària i així poder augmentar el nombre de professionals sanitaris amb què compta el país, un fet que permetrà, a més, donar servei a bona part de la població. La ciutat de Quelimane, a la província de Zambézia del país africà, és un bon exemple del que ocorre a molts altres indrets de Moçambic: escassetat de materials clínics, un únic hospital que compta amb només dos fisioterapeutes i una població de 200.000 persones a què atendre.

Huit docents pertanyents a universitats de la Xarxa Vives (UMH, Universitat de les Illes Balears, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya) van viatjar a Moçambic per a impartir diferents assignatures del grau. Els alumnes del programa han mostrat també la seua satisfacció amb la qualitat de l'ensenyament rebut i els resultats assolits.

Fisiàfrica desenvolupa, també, actuacions a Gàmbia, on diversos alumnes del programa han tingut l'oportunitat de fer pràctiques en diversos serveis sanitaris de Lleida, com ara els serveis de rehabilitació ambulatòria i de rehabilitació domiciliària. El programa de cooperació internacional compta amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). La Xarxa Vives ha confeccionat el pla d'estudis i s'ha encarregat, així mateix, de l'organització de la infraestructura necessària, la participació dels docents especialitzats, l'orientació de les pràctiques i els treballs de fi de grau, i del funcionament general del curs.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público

RSS elperiodic.com Elche
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil