Dilluns 18 de Desembre de 2017

-La Ciutat Creativa de Dénia es fa un lloc en les jornades del Pacte de Milan :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Turismo -  denia
20/10/2017 | elperiodic.com  

La Ciutat Creativa de Dénia es fa un lloc en les jornades del Pacte de Milan

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El projecte de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de Dénia ha format part de les experiències de tot el món mostrades a l'assemblea mundial del Pacte de Política Alimentària de Milan celebrada dijous i divendres a València. La ciutat de Dénia es va afegir al pacte el passat mes de maig en una decisió presa per unanimitat en el ple de la Corporació. Més de 150 ciutats de tot el món han subscrit el document i han avançat en acords i programes en les jornades de València, actual Capital Sostenible. El pacte està impulsat per l'oficina de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) i vol comprometre les ciutats en un ús responsable dels recursos alimentaris per eradicar la pobresa i avançar en un model sostenible.

Només quinze ciutats, entre les quals hi figurava Dénia, van ser convidades a intervindre en les jornades tècniques. El projecte de la Ciutat Creativa de Dénia va ser exposat ahir dijous en una sessió de treball sobre nous enfocaments dels sistemes alimentaris. El projecte 'Bancalet', que va servir de base de la candidatura aprovada per la UNESCO per a la incorporació a la xarxa de Ciutats Creatives, contempla actuacions per avançar cap a la implantació d'un ecosistema agroalimentari en la comarca de la Marina Alta. Els detalls del compromís de Dénia amb l'alimentació sostenible els va exposar Àlvar Kuehn, tècnic d'agricultura de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l'Ajuntament de Dénia.

En la sessió, davant els delegats dels països del Pacte de Milan, es van presentar també experiències innovadores de Sao Paulo (Brasil), Toronto (Canadà), Medellín (Colòmbia), Dakar (Senegal), Madrid, Quito (Equador) y Tel Aviv (Israel). En els contactes previs, les ciutats que comparteixen projectes van apuntar la possibilitat d'articular programes i establir col·laboracions puntuals.

Cimera mundial d'alcaldes

Hui divendres ha tingut lloc al Palau de Congressos de València la Cimera Mundial d'Alcaldes per una Alimentació Sostenible, amb la presència de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt. Des de la seua incorporació, Dénia ha servit també de pont entre el Pacte de Milan i les Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO, i el comissionat de València Sostenible, Vicent Domingo, va mantindre un contacte directe amb totes elles en la trobada celebrada a Dénia amb motiu del Festival Gastronòmic D*na.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

17/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
Los límites de las verdades
14/12/2017 - Piedras vivas
Luces de Adviento
17/12/2017 - Chuzos de Punta
Dulce Navidad
18/12/2017 - Picos Pardos
Benimámet ¿ciudad educadora?
18/12/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Algunos se piden un concejal como regalo de Navidad
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil