Dimarts 20 de Febrer de 2018

-Les Ciutats Creatives de la Gastronomia UNESCO del món es donen cita a Dénia :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  denia
27/09/2017 | elperiodic.com  

Les Ciutats Creatives de la Gastronomia UNESCO del món es donen cita a Dénia

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Amb motiu de la celebració del D*na Festival Gastronòmic, l'Ajuntament de Dénia va fer arribar una invitació per a participar-hi a la resta de membres de la xarxa UNESCO de Ciutats Creatives de la Gastronomia. "La resposta ha sigut un èxit i han anunciat la seua visita totes les Ciutats Creatives de la Gastronomia del món, en total 17, a més de la ciutat xinesa de Macao, aspirant a obtenir la distinció de la UNESCO", segons ha anunciat hui l'alcalde, Vicent Grimalt.

Així doncs, del 29 de setembre al 2 d'octubre es reuniran a Dénia 45 persones procedents de les Ciutats Creatives de la Gastronomia del món - representants institucionals (alcaldes o regidors), tècnics, empresaris i cuiners- per a participar en la trobada organitzat al voltant del D*na.

Dotze d'eixes ciutats, Florianòpolis i Belém (Brasil), Jeonju (Corea), Rasht (Iran), Östersund (Suècia), Tsuruoka (Japó), Bergen (Noruega), Parma (Itàlia), Popayán (Colòmbia), Tucson (EUA), Chengdu i Shunde (Xina), participaran en el festival D*na amb alguns dels seus millors cuiners, que prepararan plats de les seues cultures i tradicions. Estes demostracions gastronòmiques les faran dissabte i diumenge de vesprada en l'escenari central del festival.

A més de participar en el festival, tindran un programa paral·lel de reunions de treball de la xarxa UNESCO i de visites d'interés cultural i gastronòmic per tota la Marina Alta.

La regidora de Ciutats Creatives, Pepa Font, ha desgranat el programa, que començarà el divendres 29 de setembre, amb l'acte de benvinguda programat a les 10.30 hores al CdT, al qual seguirà una jornada de treball amb ponències sobre el projecte de Dénia Ciutat Creativa, a càrrec de la tècnica de Turisme Eva Asperilla, i sobre gastronomia i política de promoció turística en la Comunitat Valenciana, a càrrec de Juan Llantada, director del Invat.tur i coordinador de projectes específics i de màrqueting de l'Agència Valenciana del Turisme.

La jornada al CdT inclou una trobada pràctica amb el cuiners Federico Guajardo (Hotel Los Ángeles, Dénia), Cristóbal González (restaurant Brou, Pedreguer), Miguel Frutos (La Setla, Dénia) i Fernando González (El Raset, Dénia), que participaran en un showcooking sota la coordinació dels formadors del CdT Dénia Evarist Miralles i Vicent Simó.

Per la vesprada els espera una visita a la subhasta de peix de la llotja i una degustació d'orxata i fartons en la gelateria Verdú.

Dissabte, després de recórrer en catamarà la costa de Dénia, s'incorporaran al festival D*na en la Marineta Cassiana.

Diumenge, la delegació de Ciutats Creatives visitarà el Mercat del Riurau de Jesús Pobre, amb productors agroalimentaris locals, i el castell de Dénia i, per la vesprada, assistiran a reunions tècniques en les instal·lacions del port esportiu Marina de Dénia per a conèixer projectes que desenvolupa la xarxa UNESCO. Blanca Rosell, professora del col·legi Pou de la Muntanya, exposarà el projecte Erasmus+ #TastingSchools que el centre denier desenvolupa junt amb col·legis de les ciutats creatives de Parma, Bergen i Östersund. També participarà en una sessió el comissionat de "València, Capital Mundial de l'Alimentació 2017", Vicent Domingo.

Dilluns 2 d'octubre, últim dia de la trobada de les Ciutats Creatives, recorreran punts d'interés gastronòmic i paisatgístic de la Marina Alta. Estaran a Llíber, per conèixer activitats artesanals i la tradició de la pansa; a Xaló, per visitar les bodegues; i a Pego, on recorreran els camps d'arròs de la Marjal, visitaran la Cooperativa i, per cortesia de l'Ajuntament de Pego, dinaran un arròs amb crosta.

El director de l'Oficina d'Innovació i Creativitat, Floren Terrades, ha destacat que la trobada forma part de la programació anul de visites i esdeveniments de la Xarxa de Ciutats Creatives, amb l'objectiu de "continuar consolidant la Xarxa UNESCO en l'àmbit de la gastronomia". Terrades ha recordat que Dénia lidera la direcció estratègica de la Xarxa, assumint reptes com l'avaluació de les candidatures de noves ciutats que volen incorporar-se a la Xarxa, que es treballarà en la trobada de Dénia.

Per últim, l'alcalde ha volgut ressaltar que gràcies al treball que està fent-se en el projecte de Dénia Ciutat Creativa "estem aconseguint la promoció de la nostra ciutat per tot el món i hem fet possible que totes les Ciutats Creatives de la Gastronomia participen en este encontre". Per a Grimalt, la trobada és una oportunitat perquè coneguen el nostre sistema agroalimentari, de Dénia i de la Marina Alta, a més de la nostra forma de viure". L'alcalde ha volgut agrair la implicació de les empreses patrocinadores i col·laboradores de l'esdeveniment, destacant que "molts dels empresaris s'han adonat que la feina que està fent-se és, al cap i a la fi, en benefici de Dénia i de la comarca".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%

RSS elperiodic.com Dénia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil