Dissabte 21 de Abril de 2018

-Dénia i Santos (Brasil) experimenten amb les receptes tradicionals :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Educación -  denia
22/05/2017 | elperiodic.com  

Dénia i Santos (Brasil) experimenten amb les receptes tradicionals

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Com serien les coques de la Marina si es feren a la vora de la selva subtropical americana? Quins ingredients tindria un cruet de peix? Aquest és el repte que ha acceptat Dénia a proposta de la ciutat brasilera de Santos: un intercanvi de receptes tradicionals reinterpretades a un i a l'altre costat de l'Atlàntic. Professorat i alumnat del Cicle de Cuina de l'IES Maria Ibars han fet aquest dilluns el primer pas d'aquest projecte que mescla aprenentatge, joc i innovació.

La iniciativa ha partit de Santos, ciutat costanera de l'estat de Sao Paulo, que forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives del Cinema de la UNESCO. Santos te també una gran tradició gastronòmica, amb dos escoles de formació tècnica (IGA Escola i SENAC) i dos universitats amb graduació específica (Unimonte i Unisantos). En un projecte que compagina imatge i cuina, Santos ha oferit a la xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO participar en un original experiment.

Es tracta que cada ciutat enregistre imatges de l'elaboració d'una recepta tradicional local amb productes autòctons. La recepta serà visualitzada pels alumnes de les escoles i universitats de Santos, que podran fer preguntes i exposar els seus dubtes abans de reelaborar la recepta utilitzant els seus productes o elements propis. Des de Santos s'enviaran igualment imatges d'una recepta seua perquè siga cuinada a l'estil de l'altra ciutat.

La proposta es va traslladar a l'IES Maria Ibars, que ha acceptat aquest intercanvi gastronòmic experimental. Dilluns, en les instal·lacions del CdT de Dénia, quatre alumnes de primer curs del Cicle de Cuina, dirigits per les professores Núria Pérez i Adelia Vicent, han preparat dos receptes ben populars de la Marina, arrelades als costums de la terra i de la mar. María Domínguez i Ruth Montaner han fet coquetes de tomacat amb sangatxo i d'herbes amb panses i pinyons, i Ángel Molinero i Rocío Pastor han preparat un cruet de peix de roca.

Les imatges de l'elaboració, el llistat dels ingredients originals i la recepta seran ara posats a disposició dels alumnes brasilers perquè comencen a treballar en l'adaptació dels dos plats a la seua cultura territorial i gastronòmica.

Quan el reelaboren, enviaran les imatges del nou plat per valorar i comentar el resultat d'aquesta insòlita fusió culinària. Posteriorment seran els alumnes brasilers els qui elaboren amb igual sistema una recepta tradicional perquè els alumnes deniers la cuinen amb productes de la Marina.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)

RSS elperiodic.com Dénia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil