elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género

Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género
    MÁS FOTOS
    Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género - (foto 2)
    Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género - (foto 3)
    Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género - (foto 4)
    Dénia conmemora el Día Internacional contra la Violencia de Género - (foto 5)
    El Ajuntament de Dénia ha celebrado este mediodía el acto institucional con motivo del Día Internacional contra la violencia de género que se celebra hoy, 25 de noviembre. La alcaldesa, Ana Krige, la concejala de Igualdad, Pepa Sivera, representantes de todos los grupos políticos municipales, de entidades y asociaciones locales y un buen número de particulares han asistido a este acto de rechazo a la violencia de género y de apoyo a todas las víctimas de maltrato.

    La conmemoración ha comenzado con la lectura del poema Natges de niló de la poeta valenciana Mª Josep Escrivà recitado por Eduard Vilamitjana. De fondo, la fotografía La cadira buida de Manuel López ilustrando una de las formas de violencia que se ejercen contra las mujeres, la prostitución.

    A continuación, los concejales Pepa Sivera, Juan Sancho, Josep Crespo, Cristina Morera y Pepa Font han leído el manifiesto del 25 de Noviembre elaborado por el Consell de la Dona. Una lectura que ha cerrado la alcaldesa, Ana Kringe.

    Después, un minuto de silencio en memoria de las víctimas y, a continuación, una performance a cargo de los alumnos del grupo juvenil de la Escuela de Teatro Comarcal ETC, dirigidos por Antonia Díaz, con la que se ha puesto punto y final a este acto.

    El texto del manifiesto del 25 de Noviembre de 2011 leído hoy es el siguiente:

    “La commemoració del dia 25 de novembre com a Dia Internacional contra la Violència de Gènere és ja una constant en el desenvolupament i la realització d’activitats que totes les Administracions públiques posen en marxa a favor de la prevenció i l’eradicació de la violència de gènere.

    També és una constant l’ànim del Consell de la Dona i de l’Ajuntament de Dénia per a mostrar el rebuig més absolut cap a este alifac social i posicionar-se a favor de totes aquelles mesures que s’implanten per a acabar amb este fenomen.

    Volem posar de manifest la nostra protesta i reprovació cap a qualsevol conducta violenta i discriminatòria sobre les dones, pel fet de ser-ho. Per això, és menester apel·lar a la consciència social i recordar:

    ‑Que la violència de gènere és el símbol més brutal de la desigualtat que existix en la nostra societat i constituïx una manifestació clara de les relacions de poder que els hòmens han exercit històricament sobre les dones i les ha situades en una posició més baixa, discriminatòria clarament.

    ‑Que, segons va reconéixer l’Organització de les Nacions Unides, la violència contra les dones és un obstacle per a aconseguir els objectius d’igualtat, desenvolupament i pau, i fa malbé el gaudi dels drets humans i les llibertats fonamentals.

    ‑Que l’Organització Mundial de la Salut considera que la violència de gènere és un problema prioritari de salut pública i quantifica, a més, que el 70 % de les dones que són víctimes d’assassinats en el món, ho són a mans del company.

    ‑Que la política de prevenció de la violència de gènere és garantia d’un futur sense violència i, per això, s’ha de redoblar l’esforç per a implantar una educació adequada en igualtat de gènere i en pro del respecte cap a la dona i aconseguir involucrar en esta tasca instructiva a pares, mares i comunitat educativa.

    I per a fomentar eixe respecte cap a la dona i fer reals i efectius els drets fonamentals a la vida, la seguretat, la igualtat i la no-discriminació, i emparant-nos en la Llei integral contra la violència de gènere, exigim als poders públics que adopten mesures d’acció positiva, i DEMANEM:

    ‑Que es continuen impulsant les mesures previstes en el Pla d’igualtat d’oportunitats entre hòmens i dones del municipi de Dénia, amb insistència especial en les accions previstes en l’àrea d’actuació 8, relacionada amb la violència contra la dona.

    ‑Que les Administracions públiques augmenten el pressupost destinat a l’assistència social integral de les dones víctimes de violència de gènere.

    ‑Que tant el Govern autonòmic com l’estatal promoguen, amb els mitjans públics de comunicació, programes específics de sensibilització de la societat contra la violència de gènere a fi de contribuir-ne de manera decisiva a l’eradicació.

    ‑Que els mitjans de comunicació de la província, ja siguen públics o privats, col·laboren en la tasca d’extingir esta xacra social per mitjà del foment d’una imatge igualitària i no estereotipada de la dona i d’un tractament informatiu adequat de les notícies relatives a este fenomen. Carmen, Ela, Jennifer, Rosa María... més de mig centenar de vides de dones perdudes a Espanya l’any 2011. Les seues parelles o exparelles: Carlos, Antonio, Pedro, José... van acabar amb elles.

    I, en el dia a dia, tantes altres dones continuen sent víctimes de la violència masclista. Són massa; només una ja en seria massa. No podem mirar cap a un altre costat: PERQUÈ TOTS ELS DIES SÓN 25 DE NOVEMBRE. NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.”.
    Subir