elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina celebra els èxits dels millors esportistes i clubs del 2014

    L'Ajuntament de Cocentaina, a través de la Regidoria d'Esports, ha donat a conéixer un any més als esportistes, clubs i col·laboradors més destacats de l'any que ara tanquem. Aquest nodrit grup serà guardonat públicament en la 14a Gala de l'Esport que es celebrarà el pròxim 16 de gener al Centre Cultural el Teular, a partir de les 20.15 hores de la nit.

    Unes setmanes abans que arribe el moment, l'àrea d'Esports a través del seu regidor Saül Botella ha volgut fer menció dels guanyadors, una vegada passada la votació que es va celebrar el 27 de novembre entre les nombroses candidatures arribades.

    Silvia Vicent ha estat guardonada com a la "Millor Esportista" contestana en aquest 2014, per la seua gran temporada a l’eslàlom amb cadira de rodes, quedant campiona d’Espanya i aconseguint 3 medalles al nacional, 2 d’or i una de bronze. En la categoria de "Millor Escola Esportiva" es destaca al Club Bàsquet Iris Contestà, per la seua tasca formativa, l’increment de la seua base i els èxits de la pedrera. També relacionat amb el bàsquet, Renato Sansalvador ha estat nomenat "Millor Col·laborador" per la seua tasca amb els diferents clubs que està vinculat, com esportista, entrenador i fundador. Alfonso Ruíz rebrà el guardó com a "Millor Esportista Veterà", per la seua trajectòria esportiva lligada sempre al món del futbol tant com jugador que com entrenador.

    Com no podia ser d'altra manera a Cocentaina, també destacats són els èxits relacionats amb el ciclisme, en aquest cas amb el premi com a "Millor Club Esportiu" per a l'Equip Ciclista Fira Tots Sants Cocentaina, per la seua brillant temporada i els resultats en les diferents proves de caràcter nacional i internacional, com la Titan Desert.

    Ruben Mengual serà declarat "Millor Esportista Promesa" de Cocentaina 2014, per la seua trajectòria i esplèndida temporada al món de la doma clàssica, aconseguint nombroses victòries en proves de tall nacional.

    A més dels més amunt esmentats, hi haurà tres mencions d’honor: David Belda Garcia, per guanyar una etapa i quedar primer de la classificació general final a la volta a Castella i Lleó, a més de guanyar 2 etapes a la volta a Portugal; a l’Atletisme Contestà de la mà de Ximo Font i Carlos Pascual, per la gran temporada i participació a diferents proves del calendari internacional Ultra-Trails; i per últim al CD Contestano per la temporada brillant del Contestano B i del Juvenil, a part de tindre per primera volta a la història del club equips a totes les categories possibles, i per fer el 40 aniversari de l’equip juvenil que jugà en 1a Divisió.

    Saül Botella, regidor d'Esports de Cocentaina, ha felicitat als guardonats per la temporada realitzada així com per la feina prèvia durant tots aquests anys, fruit de la qual han arribat els triomfs. A més, ha volgut convidar a tot el poble a gaudir de la 14a Gala de l'Esport amb els esportistes i les seues famílies: “Els èxits esportius en certa manera també són col·lectius, de tot el poble. A Cocentaina hem invertit en esport i en formació esportiva en els darrers anys, millorant les nostres instal·lacions. Ja anuncien que ho seguirem fent perquè els nostres joves seguisquen formant-se amb els nobles valors de l'esport, tant individual com en equip, valors que de segur després traslladen a la seua vida diària”.

    Subir