Dimarts 22 de Maig de 2018

-Catarroja tindrà una patrulla verda especialitzada en protecció animal i delictes mediambientals :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Medio Ambiente -  catarroja
07/03/2018 | elperiodic.com  

Catarroja tindrà una patrulla verda especialitzada en protecció animal i delictes mediambientals

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja formarà a la Policia Local en matèria de protecció animal i mediambiental. Per primera vegada, el municipi comptarà amb una patrulla verda que s'encarregarà específicament dels delictes mediambientals i que afecten el territori, així com d'aquelles accions respecte a la protecció dels animals i especialment els casos de maltractament.

A més, des de la regidoria de Protecció Animal i Seguretat Ciutadana del consistori s'han mantingut reunions amb la Fiscalia Provincial de València per establir un protocol d'actuació davant este tipus de delictes. D'esta manera, s'ha determinat que, a partir d'ara, totes les denúncies per maltractament animal o delictes mediambientals es presentaran directament a la Fiscalia, la qual serà l'encarregada d'exercir l'acusació.

Gràcies a la formació que rebrà esta patrulla verda de la Policia Local, el municipi podrà atendre de manera més eficient i correcta els casos de delictes contra la protecció animal i contra el territori, una qüestió especialment important tenint en compte la riquesa paisatgística i mediambiental del Port de Catarroja, situat a l'Albufera.

Altres mesures de protecció animal

A banda de la incorporació d'esta patrulla verda, Catarroja ha portat a terme diverses mesures en matèria de protecció animal. Entre altres, des d'esta regidoria es va prohibir el circ amb animals i s'ha promogut l'esterilització i creació de dues colònies felines controlades a la Vil·la Romana i al polígon industrial El Bony, junt amb les protectores locals, amb les quals també es col·labora en la difusió de les seues accions. Una tercera colònia controlada s'instal·larà als horts urbans que l'Ajuntament està licitant.

A més, el municipi ha estat pioner en la instal·lació de caixes-niu per a rates penades, per tal de recuperar estos animals al nucli urbà, ja que són depredadors naturals del mosquit tigre, de la coneguda com processionària i d'altres insectes i, al mateix temps, totalment inofensius per a les persones.

Igualment, es van instal·lar caixes-niu per a mussols i per a aus insectívores i ja es treballa en una campanya per a 2018 per a donar a conéixer els beneficis dels populars dragons, rèptils urbans i també grans caçadors d'insectes.

Per al regidor de Protecció Animal i Seguretat Ciutadana, Martí Raga, "estes mesures busquen donar resposta a una nova consciència ciutadana, des de la col·laboració amb les protectores, entitats animalistes i clíniques veterinàries locals i que ens permeten continuar fent camí en una línia que vam encetar en 2015 per a garantir el benestar animal i el respecte al medi ambient".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

21/05/2018 - Editorial
La incoherencia
15/05/2018 - Columna de Michel
La España que me avergüenza
13/05/2018 - Chuzos de Punta
Un mundo muy chulo
14/05/2018 - Picos Pardos
¡¡Guerra al aceite de palma!!
15/05/2018 - Reflexionando, que no es poco
President eventual para tareas a tiempo parcial

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil