Dimarts 24 de Abril de 2018

-Catarroja inaugura el nou Motor de la República :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  catarroja
24/10/2017 | elperiodic.com  

Catarroja inaugura el nou Motor de la República

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja ha presentat el nou Motor de la República, un edifici històric que ha estat restaurat per reconvertir-se en un espai cultural per a la ciutadania.

L'antic motor d'aigua, construït l'any 1931, ha estat rehabilitat amb un pressupost de 86.000 € i compta amb un mural de l'artista catarrogí Juan Olivares. L'obra es compon de 200 peces ceràmiques amb què l'escultor ha volgut "unir l'art contemporani amb la tradició", segons ha explicat Olivares a la inauguració.

El catarrogí ha estat treballant junt amb el ceramista de Manises, Salvador Martí, des del mes de juny. "L'objectiu era reencarnar la pintura en ceràmica, traslladar eixe llenguatge", conta l'artista.

El mural, d'unes dimensions de 10 x 2 metres, ocupa la façana del nou Motor de la República. A l'acte d'inauguració han acudit el Secretari Autonòmic de Justícia, Ferran Puchades i el Diputat de Cultura, Xavier Rius. Ambdós han valorat la iniciativa de l'Ajuntament "de reconstruir llocs, edificis i vivències de la gent del poble". Així mateix, han mostrat "l'aposta decidida" per este tipus de projectes.

L'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha agraït "el suport de la Generalitat i la Diputació" i ha destacat "la importància de recuperar un edifici emblemàtic i retornar-lo al poble de Catarroja".

A partir d'ara, l'edifici esdevé un espai sociocultural on es realitzaran diverses activitats i que també estarà a disposició de les associacions catarrogines.

Exposició fotogràfica al TAC

Després de la inauguració, els assistents han acudit al Teatre Auditori de Catarroja (TAC) on es presentava l'exposició fotogràfica "Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República a una fossa comú de Burgos". Ambdós actes formen part de la I Setmana de la Memòria històrica de Catarroja, que finalitzarà demà, dijous 26, amb la col·locació d'una placa commemorativa del 80 aniversari del bombardeig de la localitat al carrer Galícia, lloc on van impactar els artefactes explosius.

Per al regidor de Regeneració Democràtica, Martí Raga, Catarroja "ha fet un pas molt important en la recuperació de la memòria". "La Setmana de la Memòria Històrica ha servit per a donar a conéixer una part de la nostra història fins ara desconeguda, per homenatjar les víctimes que van haver de patir el bombardeig i valorar el nostre patrimoni històric, cultural i arquitectònic".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil