Divendres 24 de Novembre de 2017

-Catarroja organitza la Setmana de la Memòria Històrica per recordar el bombardeig de la localitat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  catarroja
23/10/2017 | elperiodic.com  

Catarroja organitza la Setmana de la Memòria Històrica per recordar el bombardeig de la localitat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Del dilluns 23 al dijous 26 d'octubre Catarroja celebra la I Setmana de la Memòria Històrica, unes jornades que commemoraran el 80 aniversari del bombardeig del municipi durant la Guerra Civil. L'Ajuntament ha organitzat nombroses activitats per donar a conéixer les últimes investigacions i homenatjar les víctimes.

Hui, dilluns 23, a les 19 hores es presentaran les jornades a la Sala Multiusos de l'Ajuntament i es portarà a terme un col·loqui a càrrec de l'historiador Daniel Leal i l'arxiver Pasqual Guillem, responsables de la investigació sobre el bombardeig de Catarroja que explicaran els motius pels quals l'aviació italiana va llançar artefactes sobre la població civil. A continuació, es projectarà l'avanç del documental "20.35. Temps de bombes", realitzat pel gabinet de comunicació del consistori.

El dimarts 24 s'inaugurarà el nou Motor de la República, un espai emblemàtic que es trobava en desús i que es recupera com un espai sociocultural, disponible per a les associacions catarrogines. A més, podrem veure ja finalitzat el mural, amb més de 200 peces ceràmiques, de l'artista catarrogí Juan Olivares que s'ha col·locat a l'edifici. Serà a les 18.30 hores a la CV-400. Hi assistiran la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de les Corts, Enric Morera i la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, entre altres autoritats.

A més, el Teatre Auditori de Catarroja també acollirà a les 19.30 hores l'exposició fotogràfica "Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República a una fossa comú de Burgos".

El Carrer de les Bombes

Per últim, el dijous 26 a les 19 hores es col·locarà una placa commemorativa del 80 aniversari del bombardeig al Carrer Galícia, conegut com a Carrer de les Bombes, per ser el lloc on van caure els artefactes causant la mort de cinc persones, entre elles, dos menors.

Per a Martí Raga, regidor de Regeneració Democràtica, amb la Setmana de la Memòria Històrica "es recupera una part de la història de Catarroja i es reivindica el patrimoni històric i arquitectònic del poble".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
22/11/2017 - La Palestra
Hagamos historia
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
22/11/2017 - Raons i paraules
Papa Francesc: “Tarancón va ser gran”
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil