Dilluns 19 de Març de 2018

-Catarroja redueix la taxa dels guals d’ús privat i industrial :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  catarroja
06/10/2017 | elperiodic.com  

Catarroja redueix la taxa dels guals d’ús privat i industrial

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja disminuirà l'import que veïnes i veïns paguen pels guals, al mateix temps que donarà llum verda a la creació de noves tarifes per als guals industrials.

Al Plenari d'ahir, dijous 5 d'octubre, es va aprovar una modificació de l'Ordenança Fiscal actual per reduir de la taxa del gual d'ús privat ordinari. Així, la població del municipi deixarà de pagar una taxa progressiva en funció dels vehicles que feien ús del gual. A partir d'ara, es pagaran 90€ per l'entrada d'un vehicle –fins ara se'n pagaven 97,45€– i 15€ per cada vehicle més.

A més, es diferenciarà un gual específic per a carrers per a vianants amb un preu reduït de 50€ per l'entrada d'un vehicle, als que s'afegeixen 10€ per cada vehicle més que entre.

Per altra banda, el Ple va aprovar la creació d'un gual industrial que corregirà el problema amb què es trobaven moltes empreses situades al polígon de Catarroja. L'ordenança anterior contemplava una taxa progressiva que feia que, per les peculiaritats de l'activitat de determinades empreses, com les de compravenda de vehicles, l'import a pagar fóra desproporcionat.

Així, l'Ajuntament contempla dos tipus de guals. El primer, amb autorització temporal de 8 a 22 hores i un preu anual de 50€, amb independència dels vehicles que entren. El segon, amb autorització permanent i una tarifa anual de 70€, independents del nombre de vehicles que en facen ús.

Com a novetat, també es permetrà l'estacionament en la zona de via pública reservada per a guals degudament senyalitzats. Els titulars dels guals podran autoritzar fins a quatre vehicles perquè hi estacionen. La finalitat d'esta mesura és millorar els problemes d'aparcament de la localitat.

Ajudes socials per a famílies

D'altra banda, a proposta de la regidora Datxu Peris, es van aprovar per unanimitat les bases per a la concessió d'ajudes a famílies amb escassos recursos. Així, Catarroja pagarà el 50% de l'Impost sobre Béns Immobles a les famílies que complisquen els requisits, aportant una quantitat màxima de 120€.

Les ajudes es concediran tenint en compte l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) a famílies que siguen propietàries d'un sol habitatge d'ús residencial al qual es troben empadronats durant al menys un any i que no presenten deutes amb l'Ajuntament, Hisenda o la Seguretat Social.

Subvencions per a les associacions

El Ple també ha aprovat la convocatòria de subvencions en concurrència competitiva per a les associacions locals en l'exercici 2017. Així es destinaran quasi 140.000€ en subvencions a projectes que es porten a terme i beneficien a la localitat. S'inclouen programes de Serveis Socials i Solidaritat, Educació Primària i Especial, Promoció Cultural, Esports i Joventut i Indústria i Comerç. Fins ara, estes subvencions eren nominatives i les associacions no havien de presentar el seu projecte a la convocatòria per a obtenir les ajudes.

En la concessió es valorarà la trajectòria de les associacions i el projecte d'activitats que presenten, tenint en compte el percentatge que es destina al veïnat, la igualtat de gènere o els principis de ciutat educadora.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil