Dijous 18 de Gener de 2018

-Catarroja posa en marxa un programa per a la integració sociolaboral :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  catarroja
20/09/2017 | elperiodic.com  

Catarroja posa en marxa un programa per a la integració sociolaboral

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Catarroja ha començat el programa PONT, una iniciativa que pretén ajudar a persones en risc d'exclusió a potenciar les seues capacitats.

El programa, que durarà fins a finals d'any, compta amb el finançament de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha concedit a Catarroja un total de 148.828 euros, procedents de fons europeus per ajudar unes 100 persones de la localitat.

Per això, l'Ajuntament ha incorporat quatre psicòlogues i dos treballadors socials més, que s'encarregaran de facilitar la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. Treballaran de forma coordinada amb l'equip de Serveis Socials que inclou intervenció comunitària, SEAFI, equip base i prevenció i amb les empreses i recursos del municipi.

El programa va dirigit a persones desocupades de llarga durada i amb una baixa formació, perfil que troba més dificultats per a accedir al mercat de treball. El seu funcionament es basarà en el plantejament d'itineraris d'inserció, un mètode d'integració fonamentat "en l'estudi individual de cada cas". "Cada persona té unes capacitats i uns recursos distints, per això cada itinerari serà diferent", detalla la memòria del programa.

D'esta manera, la iniciativa compta amb diverses fases d'actuació. En primer lloc, es realitza un diagnòstic per part de l'equip del programa PONT, on s'identifica el grau de vulnerabilitat en què es troba la persona i les seues possibilitats d'ocupació.

A continuació s'elabora un primer itinerari individualitzat amb diverses activitats i objectius que la persona haurà de realitzar. Els itineraris inclouen orientació i formació ocupacional, però també desenvolupament artístic, cultural i tecnològic.

Amb l'acompanyament i el seguiment permanent de l'usuari per part dels professionals, es procedirà també a posar a la seua disposició recursos per a millorar les seues possibilitats d'ocupació i la seua inserció laboral.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/01/2018 - Reflexionando, que no es poco
El independentismo en un callejón sin salida
15/01/2018 - Chuzos de Punta
Nuestras plantas no corren
11/01/2018 - Columna de Michel
¿Por qué dimite ahora Arturo Mas?
15/01/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mi carta a los Reyes Magos / La parcela del Arenal

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil