Dissabte 17 de Març de 2018

-Catarroja convertirà el Teatre Auditori en un gran contenidor cultural :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  catarroja
06/07/2017 | elperiodic.com  

Catarroja convertirà el Teatre Auditori en un gran contenidor cultural

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja ha tret a licitació la gestió del Teatre Auditori per als pròxims tres anys, en concret des de l'1 de gener de 2018 fins al 31 de desembre de 2020. El pressupost base de licitació és de 1.387.000 euros, 462.410 euros per exercici.

El consistori pretén convertir el TAC en un gran contenidor cultural que òbriga més dies a l'any i incremente les activitats, per això ha augmentat la retribució de la licitació. Fins ara, s'havia contractat el servei per poc més de 300.000 euros anuals.

En 2016 va concloure el contracte de l'anterior licitació però com encara no s'havien aprovat els pressupostos de 2017, l'Ajuntament es va vore obligat a prorrogar el contracte durant al primer semestre d'enguany i a licitar amb les mateixes condicions, el segon semestre.

Major intervenció municipal

Amb els nous pressupostos, el consistori ha tret a concurs públic el servei del TAC amb les condicions necessàries per a convertir el recinte en un gran centre cultural que incloga activitats més enllà de la programació de la sala principal i que done ús a totes les instal.lacions.

En este sentit, l'Ajuntament intervindrà més en la gestió ja que augmenta de 59 a 70 els dies que es reserva per a realitzar activitats pròpies. Així mateix l'adjudicatari haurà de plantejar espectacles opcionals sotmesos a la consideració municipal. També s'estableix que la proposta econòmica es valorarà sobre 60 punts, mentre que els altres 40 respondran al projecte tècnic presentat pels aspirants.

L'objectiu és convertir el TAC en un gran contenidor cultural on es programen i coordinen espectacles i altres activitats en tots els espais de les instal.lacions. En concret, la sala principal, la sala d'exposicions, el hall i la cafeteria.

Una major oferta cultural

En la licitació s'estableix que la programació anual de la sala principal ha d'incloure, com a mínim, catorze espectacles teatrals, familiars o musicals d'àmbit almenys, estatal; quatre espectacles d'òpera, sarsuela, orquestra o dansa d'àmbit almenys estatal, dels quals dos han de ser orquestres, formacions de càmera o similar; vuit espectacles infantils, la totalitat dels quals ha de ser en valencià, i quatre espectacles de companyies valencianes.

Respecte a la sala d'exposicions i hall, no s'estableix un contingut mínim de programació, deixant el seu ús a criteri de l'adjudicatàri, no obstant això, l'Ajuntament usarà les instal.lacions per a actes propis. Pel que fa a la cafeteria, s'exigeix que la programació anual incloga almenys dotze espectacles de xicotet format (cafè-teatre, monòlegs, concerts acústics, jazz...). El local haurà d'obrir de dilluns a dijous de 17 a 22hores i els divendres i dissabtes de 17 a 1h.

L'Escola d'Arts Escèniques

El projecte també inclou la creació de l'Escola Municipal de Creació i d'Arts Escèniques, que ha de complir els objectius de canalitzar l'afició a les arts escèniques existent a Catarroja; oferir una proposta d'oci cultural alternatiu i saludable; proporcionar una formació bàsica en arts escèniques que l'alumnat puga aprofitar en el seu futur professional; dotar a l'alumnat d'habilitats socials que puguen, fins i tot, complementar processos terapèutics i/o rehabilitadors; formar futurs consumidors d'espectacles; reforçar els coneixements previs que puga tenir l'alumnat per a una millor comprensió crítica i afavorir la generació d'indústries culturals locals. Així mateix també es preveu l'organització d'una Escola d'Estiu d'Arts Escèniques.

L'adjudicatari també ha de desenvolupar una estratègia de comunicació i promoció per a difondre les activitats del recinte en els mitjans de comunicació, les xarxes socials i altres plataformes. Per això haurà de contractar un responsable que es coordinarà amb el cap de comunicació del consistori.

Per a l'alcalde i regidor de Cultura, Jesús Monzó, esta licitació suposa "un pas de gegant per a fer del TAC un centre cultural de referència en la comarca, ja que anem a rendibilitzar totes les instal.lacions amb una oferta variada de primer nivell però que també tindrà en compte el talent local".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
08/03/2018 - Chuzos de Punta
Huelga de la mujer trabajadora
08/03/2018 - Tribuna Naranja
El secuestro del Feminismo
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil