Dissabte 21 de Abril de 2018

-Es convoca el III Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  catarroja
02/06/2017 | elperiodic.com  

Es convoca el III Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Cultura ha convocat la tercera edició del Certamen de bandes de Música 'Vila de Catarroja' que el 29 d'octubre reunirà al Teatre Auditori de la localitat a tres bandes de l'estat espanyol.

El termini d'inscripció és de l'1 al 30 de juny i entre les formacions que es presenten es farà un sorteig el dia 12 de juliol per a escollir a les tres que hi competiran. A banda de les tres bandes participarà la SM L'Artesana de Catarroja en qualitat de convidada fora de concurs.

Les formacions musicals faran un passacarrer previ en el qual interpretaran una obra de lliure elecció no puntuable i hauran de tocar dues peces en el concurs, una de lliure elecció i altra obligada. Enguany la partitura obligada serà 'Dia de pàsqua en Catarroja´del compositor catarrogí José Manuel Izquierdo, que ha sigut expressament adaptada perquè puguen interpretar-la bandes amb la composició musical actual.

Premis

El certamen repartirà tres premis de 6000, 3500 i 2000 euros entre els participants. El jurat està composat per Francisco Zacarés Fort, Miguel Ángel Gimeno y Amparo Edo Biol, tots ells músics de reconegut prestigi. Amb la presència al jurat de Gimeno (el director de la Unió Musical) les dues bandes locals estan representades al certamen. Així mateix s'ha creat un comité d'assessorament format per destacats professionals musicals catarrogins.

Amb l'organització de la tercera edició del certamen, Catarroja aposta perquè la localitat es consolide com un referent musical a nivell estatal. Per a l'alcalde i regidor de Cultura, Jesús Monzó, la localitat "té una base musical molt important, amb dues bandes com la Unió Musical i l'Artesana i multitud de grans professionals, que ens converteixen en un nom propi de referència en l'ambit musical". "L'Ajuntament està apostant per impulsar el potencial musical i cultural d'este poble que també compta amb un bon planter d'escriptors, pintors i artistes", ha afegit.

Els dijous literaris al TAC

En este sentit, la regidoria de Cultura ha programat diversos cicles literaris que han tingut una bona acollida i que han reunit poetes i escriptors de reconegut prestigi. Precisament, ahir va conclure el cicle 'Els dijous literaris al TAC' amb la presentació del llibre 'Argeologia de l'Horta Sud. L'origen d'una comarca històrica' de diversos autors, entre ells, l'arqueòleg catarrogí, Llloreç Alapont i que va comptar amb la presència de la conservadora del MUVIM, Rosa Albiach. L'editor Vicent Olmos ha coordinat este cicle que ha reunit l'últim dijous de cada mes escriptors i escriptores que han presentat les seues obres. Entre els participants, autors com Pasqual Alapont, Mercè Climent, Carme Manuel, Raquel Ricart o Vicent Flor, entre altres.

La regidoria de Cultura també ha organitzat el cicle 'Dos poetes com nosaltres' que ha reunit en cada recital a dos artistes que han divulgat els seus poemes, acompanyats freqüentment per creacions musicals. Fins al momento hi han participat les parelles composades per Héctor Serra i Yeray Calvo, Susanna Lliberós i Josep Porcar, Manel Alonso i Vicent Penya, i Josep Ballester i Francesc Rodrigo.

Així mateix, la primera setmana de juliol, s'organitzarà un any més el festival Sifasol que cada any reuneix a prestigiosos intèrprets musicals a la plaça de la Llotgeta de Catarroja. Esta cita musical ja s'ha convertit en un referent musical i cultural a la comarca de l'Horta Sud.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil