Dimarts 24 de Octubre de 2017

-Una investigadora descobreix un document inèdit sobre el pintor de retaules més important del segle d’or valencià :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  catarroja
12/05/2017 | elperiodic.com  

Una investigadora descobreix un document inèdit sobre el pintor de retaules més important del segle d’or valencià

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El Consell Municipal de Catarroja va pagar 16 lliures al pintor valencià Joan Reixach perquè pintara un retaule gòtic per a l'església de Sant Miquel. Així ho demostra el document que la historiadora Noelia Rangel ha tret a la llum en el treball que està realitzant a partir de la beca d'investigació històrica dels premis Benvingut Oliver de Catarroja.

El document certifica que el notari Joan Monsoriu va donar fé pública el 8 de gener de 1467 que les autoritats locals van pagar 7 lliures i mitja, la quantitat que faltava per abonar a l'artista per l'elaboració del retaule. La investigadora ha trobat l'escrit en l'Arxiu de Protocols del Reial Col·legi Seminari de Corpus Christi de València.

Joan Reixac, que junt amb Jacomart, el seu mestre, és el pintor de taules gòtiques més important del segle d'or valencià, va pintar i col·locar en l'església de Sant Miquel de Catarroja un retaule dedicat a Sant Sebastià.

Mesurava 6 pams d'alt i 6 pams d'ample (el pam valencià equival a uns 22 cm, així que seria un retaule quadrat de 1,32m * 1,32 m) amb espina i polseres (l'espina és la punta de dalt del retaule, les polseres les finestretes laterals per a guardar de pols la pintura).

Es tracta sense cap mena de dubte, després de consultar als màxims experts en pintura valenciana del segle XV, d'un document inèdit que aporta noves dades sobre l'obra pictòrica del segle d'or valencià.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/10/2017 - Columna de Michel
¿Sedición o rebelión?
22/10/2017 - Chuzos de Punta
Cosas de trapos
23/10/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Abusos del Sabadell y otros bancos / ¿Y la política?
22/10/2017 - Editorial
La Ley no es una opción
23/10/2017 - Con su permiso
No al 155
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil