Dijous 14 de Desembre de 2017

-La responsable d’organitzacio de les festes de Saragossa exposa un model de gestió i organització absolutament professionalitzat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  castellon
27/10/2017 | elperiodic.com  

La responsable d’organitzacio de les festes de Saragossa exposa un model de gestió i organització absolutament professionalitzat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Èxit de participació en el primer dels actes públics del IV Congrés Magdalener, la conferència de Carmen Blasco Alvaredo, la cap l’ de l’Àrea de Gestió de Programes de la Sociedad Municipal Zaragoza Cultural SA, sota el títol «Gestión y organización de las fiestas de Zaragoza». Una vuitantena de persones van emplenar la sala Museu del Palau de la Festa en una conferència organitzada i patrocinada per la Universitat Jaume I.

Carmen Blasco va exposar el model de gestió i organització de les festes saragossanes, especialment les Festes del Pilar, però també les de Sant Valer, patró de la ciutat, les de Carnaval o les de la Nit de Cap d’Any, ja que la societat de titularitat municipal en la qual gestiona la programació organitza les principals cites festeres de la capital aragonesa. El model exposat per Blasco destaca per la íntegra professionalització, tant de la gestió com de l’organització, mitjançant una societat amb 39 treballadores i treballadors i la subcontractació de nombrosos serveis. En el cas de Saragossa no existeixen òrgans integrats per voluntariat, com ara la Junta de Festes de Castelló, per a l’organització d’un programa d’actes que, pel que fa a les Festes del Pilar, se sosté sobre tot amb els actes de caire religiós i els espectacles escenogràfics, concerts i representacions teatrals principalment. Pel que fa a la participació en les festes a través de col·lectius, la ciutat compta amb una vintena de penyes, agrupacions semblants a les colles castellonenques i quasi un centenar de rondalles i grups de ball de jotes, però no existeixen col·lectius oficials com ara les comissions de sector de les Festes de la Magdalena. Com a dada curiosa, Blasco va explicar que la figura de la reina de les festes va desaparèixer a la ciutat en arribar la democràcia i no hi hagut mai interès en recuperar-la, ni pels governs conservadors ni pels progressistes «sería algo impensable en Zaragoza», va afirmar.

La Sociedad Municipal Zaragoza Cultural SA és una mena d’òrgan executor de la regidoria d’Economia i Cultura de l’Ajuntament que, a més de l’organització de les festes de la ciutat, gestiona l’Auditori i Palau de congressos (22.700 metres quadrats amb més de 2.500 places), compta amb un pressupost anual d’uns 9 milions d’euros i recapta 1.200.000 € en patrocinis i col·laboracions, els quals centralitza la mateixa societat pel que fa a la distribució de la publicitat en els diferents actes festius. A les Festes del Pilar es destina aproximadament 1.850.000 € i la societat gestiona també, exclusivament per a aquestes festes el cobrament de taxes d’ocupació de via pública, per les quals ingressen uns 400.000 €. Però cal tindre en compte que Saragossa és una ciutat amb 661.000 habitants.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
07/12/2017 - Camins de l´Alcora
Al rescate de mi viejo Belén
07/12/2017 - Piedras vivas
La llamamos Inmaculada porque lo es
13/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
El turismo del independentismo catalán
08/12/2017 - Columna de Michel
¿Globalización o nacionalismos?
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil