elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ali Brancal, debat sobre la igualtat social, de gènere i condició amb la ciutadania

    La regidora de Compromís a l'Ajuntament de Castelló i responsable de l'àrea d'Igualtat, Ali Brancal, va protagonitzar ahir a la vesprada un debat obert a la participació ciutadana al qual van assistir vora 30 persones. Brancal va iniciar l'acte amb la presentació del Pla d'Igualtat elaborat per l'Ajuntament de Castelló, el qual contempla sis àrees d'actuació amb diversos objectius en cadascuna d'elles: incorporació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits de l'Administració Municipal; inclusió social, participació i ciutadania; educació en igualtat, cultura i oci; ordenació urbana i transport; salut integral i esport; i prevenció i intervenció en violència de gènere.

    A més, Brancal va aprofitar l'ocasió per a presentar també als assistents els quinze punts marc que formen part del Programa de Govern Municipal signat a principi de la legislatura i que contemplen la igualtat tant en matèria de gènere, de condició social o sexual.

    Cal destacar que aquests punts del programa van néixer “a partir de les propostes sobre igualtat realitzades i treballades durant anys per la sectorial Dones amb Compromís i assumides per la resta de partits, unes propostes molt transversals i que impliquen a molts agents i departaments”.

    Brancal va voler destacar que: “La igualtat no és només cosa de dones i s’ha d’aconseguir implicar també als homes per poder arribar a la nostra meta: assolir la igualtat des de tots els àmbits socials. El debat de hui ha sigut molt enriquidor i ens ajudarà, especialment, a la Regidoria d'Igualtat perquè ens fa ampliar els nostres punts de vista i compartir-los amb la ciutadania”.

    A més, en el debat posterior, on van poder participar tots els assistents, es va definir com a punt de partida la necessitat d'educar en igualtat e iniciar aquesta educació des dels col·legis i instituts i estendre-la fins i tot a una formació bàsica per a adults sobre llenguatge sexista i sobre la utilització de certes expressions que implícitament comporten la desigualtat de gènere.

    A més, els assistents van valorar molt positivament la possibilitat de creació d'un observatori de gènere local on poder acudir per a rebre informació, ajuda i on poder denunciar situacions de menyspreu i abús.

    Per últim, una altra de les propostes dels assistents es va centrar en la necessitat de lluitar contra la discriminació per la condició sexual de les persones i també contra la desigualtat social, potenciant el treball amb les persones més desfavorides.

    Subir