elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Esquerra de Castelló manifesta la importància del feminisme a un nou Ajuntament d'Esquerres

    Teresa Parejo, candidata de l'Esquerra de Castelló i representant d'Esquerra Republicana, ha volgut manifestar avui la importància que per a la seua formació té el feminisme: “Per a l'Esquerra de Castelló volem fer una aposta feminista clara i integral i que, per tant, tinga en compte conceptes com la violència de gènere, l'ocupació, la representació, la coeducació i la salut, que són els principals problemes que les dones es troben i que condicionen profundament la seua vida. Per aquests motius, cal donar des d'un vesant polític una resposta a aquestes situacions”.

    En aquest sentit, la representant de la coalició d'Esquerres ha volgut parlar de la que és la principal manifestació del masclisme a la nostra societat, que és la violència de gènere: “La violència de gènere és la manifestació més clara del masclisme a la nostra societat perquè suposa l'agressió física a una dona pel fet de ser-ho. En aquest sentit, i per lluitar contra les agressions masclistes, cal completar la dotació pressupostària de la Generalitat Valenciana en l'àmbit municipal i que cap agressió quede sense resposta per part de l’administració. Apostem per dotar d'espais, recursos, plans de formació i ocupació necessaris per a garantir una igualtat de tracte i condicions a les dones que hagen sigut colpejades per la violència masclista. A més, no cal quedar-se ací, sinó que cal fer programes de formació en valors igualitaris i humans per als maltractadors”.

    A més a més, per a lluitar contra la violència de gènere cal actuar a llarg termini des d'altres vessants, com ara la coeducació i la salut: “L'objectiu dels partits d'esquerres, així com de totes les organitzacions feministes, ha de ser aconseguir la plena igualtat, i això implica acabar amb la violència de gènere. Així cal parlar clarament de coeducació, fent plans de formació per a empreses en igualtat de gènere, a més de campanyes de vigilància de la igualtat de gènere en les empreses que contracten amb l'administració municipal, de forma que aquestes bones pràctiques s'estenguen a l'empresa privada. Però, no podem oblidar tampoc el vessant de la salut, sobretot psíquica, de les dones. Cal posar a disposició de les escoles tallers de formació afectiva-sexual, de forma que les xiquetes puguen interpretar des de menudes els senyals de la violència de gènere. Cal facilitar mètodes anticonceptius per a persones a partir de determinades rendes i gratuïtat per a les persones joves per tal que les dones tinguen capacitat per a decidir sobre la seua maternitat. Aprofundint en aquest tema, instarem a la Generalitat a que l’IVE es porte a terme en hospitals públics sense cap tipus de tutela, atés que tota dona ha de poder accedir als programes públics d’interrupció voluntària de l’embaràs lliure i gratuït”.

    Per últim, Teresa Parejo ha volgut acabar explicant que, si bé la violència de gènere és la mostra més clara de masclisme, la discriminació arriba a altres àmbits que impedeixen el lliure desenvolupament d'un projecte de vida propi: “Les dones tenim una taxa d'atur, temporalitat i ocupació parcial molt més alta que els homes. Per tant, cal fer un pla d’ocupació pública per a les dones que hagen patit violència masclista, ja siga sexual, física, psíquica. A més, aquest pla deurà anar dirigit també a les famílies monoparentals amb greus riscos de pobresa o exclusió social. Cal potenciar a més l'auto-organització i cooperativa col·lectiva per part de les dones com a forma d'empoderament. En aquest sentit, i per tal d'evitar la infravisibilització de les dones en l'àmbit públic, cal garantir equitat en la representació dels òrgans polítics de l’administració pública, especialment en tots els espais de decisió, de forma que les dones ocupen clarament l'espai públic”.

    Subir