elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís demana un currículum de primària que reculla les propostes de la comunitat educativa

  • El portaveu local de Compromís per Castelló. Vicent Marzà, ha explicat que el Grup Municipal ha presentat una declaració institucional per de reclamar a la Conselleria a que consensue amb la comunitat educativa un nou currículum de primària

Demà divendres Compromís per Castelló celebrarà la seua assemblea local ordinària. Segons Vicent Marzà, portaveu local del col•lectiu, ha comentat que “hem presentat una declaració institucional per al proper plenari en la qual sol•licitem a la Conselleria d’Educació que retire immediatament la proposta de currículum de primària i que se comence a treballar en un de nou que reculla les demandes de la comunitat educativa i els agents sindicals, perquè estiga enllestit a setembre de 2015”.

Vicent Marzà ha explicat que “l'esborrany de currículum de primària presentat per la Conselleria d'Educació suposa un retrocés respecte a l'organització dels centres: entorpeix la comunicació entre els docents amb la imposició dels cursos anuals, que impedeixen les reunions de cicle, dificulta la comunicació entre docents i famílies; i genera aïllament i el control absolut per part de la secretaria autonòmica d'Educació i provoca directrius unilaterals que impossibiliten el consens, el diàleg i la democràcia participativa a les escoles. És, en definitiva, un signe autoritari encetat amb la LOMQE, que vol direccions i inspeccions dòcils, amb menyspreu absolut al poder decisori dels Consells Escolars”.

El representant de Compromís ha afegit que “el projecte de Decret de currículum per a primària té grans defectes que ataquen els postulats pedagògics mínims per garantir un ensenyament de qualitat, com que les classes siguen de 45 minuts, no contempla la diversitat dels centres, no afavoreix la innovació educativa ni les possibilitats de la formació del professorat. A més a més, contradiu el Decret de plurilingüisme que el Govern va aprovar ara fa quasi dos anys, consolidant la marginació de l’aprenentatge i la competència lingüística en valencià de l’alumnat que cursa en la línia en castellà i que es correspon al 67% del total d’estudiants”.

 

Subir